Radnici i mehanizacija ne znaju za pauzu
Reporter našeg portala obišao je sinoć radnike Zelenila koji su u ponoć zalivali drveće na Limanu. A pre toga su oko 23 sata zalili cvetne gredice u strogom centru grada u ulici Modene.

Ovo preduzeće angažovalo je dodatne ekipe kako bi zbog velikih vrućina bilo zaliveno zelenilo na teritoriji grada. Ekipama zelenila pomažu i Dobrovoljna vatrogasna društva iz Petrovaradina i Budisave.

Članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Budisave i Petrovaradina pomažu Zelenilu

Naš reporter uverio se da je veliki broj radnika na terenu. Ekipe su oko 22 časa bile u centru grada u Ulici Modene, dok je druga ekipa nešto pre 23 časa krenula sa zalivanjem na Limanu 3. U toku noći radnici zelenila pokrili su i druge delove grada, a posao je nastavljen u prvoj smeni.

Gotovo pred ponoć ekipe su cisterne s vodom iz kojih zalivaju zelene površine preselile u Balzakovu ulicu na Limanu

RADI SE U DVE SMENE

– Zbog visokih temperatura koje su danima u nazad, a najavljene su i za naredne dane, vršimo intenzivno zalivanje zelenih površina na teritoriji grada Novog Sada, i to u dve smene, u trećoj smeni i u prvoj smeni – kaže Jelena Prica iz JKP Zelenilo.

Zalivanje se nastavilo u prvoj smeni Foto: P. Pejić / nsuzivo.rs

Ona kaže da se vrši zalivanje iz cisterni na teritoriji celog grada, a poseban akcenat stavljen je na mlado drveće posađeno tokom jeseni i proleća kome je voda potrebna za zdrav razvoj. 

NOVI ZALIVNI SISTEMI

– S obzirom da je mali deo grada pod zalivnim sistemima, ono što je važno istaći da kada su ovakve vremenske prilike da se još dodatno ističe značaj zalivnih sistema koji su planu izgradnje do kraja ove godine – zaključuje ona.

Prema Pricinim rečima ovaj sistem biće implementiran u Limanskom i Futoškom parku, ali i na delu Bulevara Evrope od Futoške ulice do kružnog toka na Limanu 4.

– Zbog visokih temperatura koje su danima u nazad, a najavljene su i za naredne dane, intenzivno zalivamo sve zelene površine na teritoriji grada Novog Sada, i to u dve smene, u trećoj smeni i u prvoj smeni – kaže Jelena Prica iz JKP Zelenilo.

VODA ZA MLADO DRVEĆE

Ona kaže da se vrši zalivanje iz cisterni na teritoriji celog grada, a poseban akcenat stavljen je na mlado drveće posađeno tokom jeseni i proleća.

– S obzirom da je mali deo grada pod zalivnim sistemima, ono što je važno istaći da kada su ovakve vremenske prilike da se još dodatno ističe značaj zalivnih sistema koji su planu izgradnje do kraja ove godine – zaključuje ona.

Pojačano zalivanje zelenila u gradu nastavlja se i u narednom periodu, sve dok bude bilo potrebe.

Nikola Bilić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments