Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na dnevnom redu izvešaji o poslovanju javnih preduzeća i ustanova, i saradnja Novog Sada i Istočnog Sarajeva, odnosno Novog Sada i Aleksandrije

Sutra zaseda Skupština Grada Novog Sada, a pred odbornicima će se naći 30 tačaka dnevnog reda.

Najviše će se raspravljati o urbanističkim planovima. Raspravljaće se i o odlukama o uspostavljanju saradnje Novog Sada i Istočnog Sarajeva, odnosno Novog Sada i Aleksandrije iz Egipta u oblasti ekonomije, kulture, obrazovanja, medicine, nauke, turizma, životne sredine i poljoprivrede. Sa Istočnim Sarajevom uspostavila bi se saradnja na temelju uzajamnosti i ravnopravnosti radi unapređenja i razvoja partnerskih odnosa i institucionalne saradnje.

IZVEŠTAJI O POSLOVANJU

Nekoliko tačaka se odnose na komunalna preduzeća, poput izveštaja o realizaciji programa poslovanja JKP „Parking servis” i JGSP „Novi Sad” za prethodnu godinu i davanje saglasnosti na izmene Programa poslovanja JKP „Čistoća” za tekuću godinu. Odbornice i odbornici raspravljaće i o Izveštaju o radu Agencije za energetiku za 2020, kao i o davanju saglasnosti na raspodelu dobiti JKP „Parking servis” za prošlu godinu. Na dnevnom redu naći će se i rešenja o imenovanju direktora „Novosadske toplane”, „Stana” i „Tržnica”.

IZBOR DIREKTORA

Na sednici će se raspravljati i o Izveštaju o radu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” za 2020. godinu, Izveštaju o radu Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin”, takođe za 2020. i o raspisivanju i sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Muzeja Grada Novog Sada.

Na sedamnaestom zasedanju Skupštine grada će se naći i Predlog odluke o rešavanju stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca, kojom se uređuju uslovi i načini rešavanja stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Novog Sada, a za stanove u zgradi u Ulici Stanoja Stanojevića.

I. Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments