Zahvaljujući akciji “Čisto iz ljubavi” koju je organizovalo Udruženje “Čepom do osmeha” u saradnji sa komapnijom “Lidl”, sa Šodroša je juče uklonjeno do 1.000 kilograma otpada uglavnom plastičnih flaša, papira i nešto stakla, kao i jedan natruo čamac i nekoliko guma od automobila. Sakupljene sirovine su odnete na reciklažu.- Kao što načelo kompanije “Lidl” glasi “Ne postoji otpad, već samo loše sortirane sirovine”, volonteri udruženja „Čepom do osmeha“ su u okviru akcije, u dva navrata organizovano uklanjali reciklabilne materijale iz prirode i gradskog okruženja – navode iz Udruženja “Čepom do osmeha”. – Eko karavan sa kantama različitih boja pogodnih za separaciju je bio postavljen u petak na Trgu Republike u centru Novog Sada za građane, te su tu mogli da donesu svoj reciklabilni materijal. Na Šodrošu, , tridesetak volontera i zainteresovanih građana Novog Sada sakupljali su reciklažne sirovine ostavljene na priobalju Dunava.

Kroz akciju je želja organizatora bila da se ukloni što više otpada iz prirode i okruženja, ali i ukaže na značaj i važnost brige za lokalnu zajednicu. Poruka je da se timskim radom može mnogo učiniti za očuvanje životne sredine.

– Naši prijatelji iz kompanije „Lidl“pokazuju odgovornost prema zaštiti životne sredine i to upotrebom višekratnih mreža za voće i povrće u prodajnim objektima, proizvode i ambalaže dizajniraju na način da mogu da se recikliraju, dok se u skladištima odvaja reciklažni materijal – kažu iz Udruženja, dodavši da između ostalog “Lidl” investira u istraživanja i razvoj inovativnih „zelenih” rešenja, a nastoje i da informišu širu javnost o reciklaži i očuvanju resursa. Sve su to razlozi zbog kojih se i Udruženje „Čepom do osmeha” uključilo u akciju „Čisto iz ljubavi”.

Dnevnik  I.Ba

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dragana
31/10/2021 12:07

Da ste najavili ovu akciju, verujem da bi bilo više učesnika. Možemo srediti ceo grad, dobrovoljno, kad već JKP Čistoća nije u stanju ni baštenski otpad da odnese, već morate da ih zovete 10 puta i molite da urade ono za šta im plaćamo uredno svakog meseca… A bitno je da zvanično na sajtu izbace raspored odnošenja za celu godinu. Niko ne odgovara za nerad ovog preduzeća, kao i za većinu drugih.

Борис
31/10/2021 15:52
Reply to  Dragana

Навикли на комунизам

Milan
01/11/2021 07:48
Reply to  Dragana

Isti problem postoji i u Backoj Palanci.Ovde kamionom prolaze pored prevrnutog kontejnera za plastiku mesec dana da je stvar jos veca taj kontejner je pored semafora na kojem nema sanse da nisu bar jednom stajali,ma kakvi.Sklop radne snage takav da nikog nista ne zanima.Svima treba taj dinar i taj posao ali i mi placamo samodoprinose da nam zivotna sredina bude normalna koliko moze da bude,i onda hodas po smecu zato sto nekog tamo boli uvo.