NAČELNIK MILIĆ OTKRIO: Mesec dana planirao zločin, IMAO SPISAK ĐAKA ZA LIKVIDACIJU, sam pozvao policiju

Foto: Printscreen/Pink

Ministar prosvete Branko Ružić, ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i načelnik beogradske policije Veselin Milić obraćaju se javnosti iz Vlade Srbije na vanrednoj konferenciji zbog masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

Konferencija je počela minutom ćutanja.

Načelnik beogradske policije Milić je rekao da je u 8.40 zamenica direktorke škole pozvala dežurnu službu da prijavi pucnjavu, dok je sam izvršilac zvao u 8.42 priznavši šta je uradio.

“Smrtno je stradalo osam učenika, od čega sedam devojčica i jedan dečak”.

“Ovo je planirano mesec dana”, naveo je Milić.

“Bio sam na hiljade uviđaja, ovo je u srpskom društvu nezapamćeno. Prema do sada prikupljenim podacima, dete je već duže vreme planirao događaj. Pištolje je uzeo iz stana oca, poneo je i molotovljeve koktele. Prvo je pucao u radnika obezbeđenja, pa u dežurnu učenicu. Posle zločina, pozvao je policiju”.

“Kako je sam izjavio, ovo je bio spisak dece koje je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza i izlaza u školu. Kako je sam rekao, odredio je prioritetne mete. Ovo je pronađeno na njegovom stolu. Skica izgleda kao iz neke video igrice ili horor filma. Kako koje dete likvidira i po kom broju. Koga će iz kog razreda da likvidira imao je brojeve”.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

MINISTARKA GRUJIČIĆ: JEDNOJ DEVOJČICI I NASTAVNICI SE BORE ZA ŽIVOT

Ministarka Grujičić je saopštila strašnu vest da je devojčica koja je zadobila prostrelnu ranu glave u teškom stanju i da se lekari bore za njen život. Dodala je i da je nastavnica u životnoj opasnosti.

“Dva dečaka u Tiršovoj su stabilni, treća devojčica koja ima povredu glave i ona je kritično, za njen život se bore. U UC devojčica sa povredom trbuha i ruku, ona je stabilno. Dečak sa povredom neoge je u sali. Dečak koji je prostreljen u grudni koš, ima povredu kičme, mora će da se radi više intervencija. Nastavnica je u životnoj opasnosti”.

Ministarka je izrazila iskreno saučešće porodicama nastradale dece.

“Sa 40 godina u zdravstvu i posle 90-ih kada smo se nagledali svakakvih povreda, ovo je najstrašnije iskustvo i kao lekara i kao čoveka”.

“Preostaje nam da se nadamo da će se deca i nastavnica oporaviti”.

“Institut za mentalno zdravlje imaće dva telefona za sve kojima je potrebna podrška i pomoć. Svako ko bude hteo, biće i primljen lično na Institut”.

“O dečaku koji je ovo uradio odlučiće nadležne institucije”, kroz suze je rekla ministarka Grujičić.

kurir.rs

 

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
03/05/2023 14:18

Sad imate o cemu da palamudite i izvestavate danima, pošast nepostojanja institucija…

Last edited 4 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Rada
03/05/2023 15:25

Ovo društvo je trulo uzduž i popreko,
jedino što funkcioniše kad gledate televiziju i novine !

Gost
Remzo
03/05/2023 15:56

Kao društvo smo dotakli dno, kao roditelji zakazali do srži, kao država dotakli dno!! Dok god država dozvoljava parove, dvorove, da su uzor mladima kriminalci i raznorazne starlete, baka prase i ostala gamad onda dolazimo do ovakvih rezulatata svega!!! Udaljili se od Boga, pravih ljudskih vrijednosti!!! Tužno, jadno, žalosno!!
Ovim nedužnim koji su stradali neka dragi Bog podari carstvo nebesko Ami kao narod, da se svi pogledamo u ogledalo i sami sebi opalimo nekoliko šamara valjda će nam doći “odozdo” u glavu i počet razmišljat kuda sve ovakav način života vodi!?!?

Gost
Iskreno zabrinut
03/05/2023 18:57

Dete prijavljivalo vršnjačko nasilje, promenio razred. Odlican ucenik, povučen… ko je sve zatajio kada je dete sa ovolikim IQ došlo do stadiuma da počini ovako nešto? Ko će jos odgovarati? Da li će iko spomenuti vršnjačko nasilje da li će oni koji ga sprivode se zapitati posle ovoga?

Gost
Ana
05/05/2023 15:55

Da li će biti smenjen, za 48 h previše stradalih i povređenih

Povezane vesti