U OŠ “23. oktobar“ u Sremskim Karlovcima održana je ceremonija uručivanja nagrada pobednicima umetničkog konkursa “Stare priče i bajke na nov način“ u organizaciji kompanije “RŽD Internešnl“.

Svečanoj manifestaciji, koja je održana 10. decembra, prisustvovali su predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji, Ministarstva prosvete Republike Srbije, “Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. i drugi počasni gosti.

Tokom tri meseca učenici škole “23. oktobar“ pripremali su umetničke radove na ruskom i srpskom jeziku. Prema uslovima konkursa učenicima je bilo ponuđeno da izaberu lik iz srpskog narodnog stvaralaštva ili srpsku bajku i da na osnovu toga napišu svoju priču – kako bi mogli da se razvijaju događaji ukoliko bi se junaci našli u sličnoj situaciji u Rusiji. Ukoliko je rad bio propraćen ilustracijom, mogao je da konkuriše i u dodatnoj nominaciji.

Ukupno 15 pobednika konkursa koji su kreirali najzanimljivije i najuzbudljivije priče i lepe crteže uz njih, dobili su korisne poklone koji će im pomoći u daljem učenju i razvoju. Takođe i ostali učesnici konkursa su nagrađeni – predstavnici kompanije uručili su im posebno ukrašene knjige poznatih ruskih pisaca, enciklopedije i vodiče na ruskom jeziku.

Na konkursu je učestvovalo više od stotinu dece uzrasta od sedam do 14 godina.

Konkurs “Stare priče i bajke na nov način“, u školi “23. oktobar“ u Sremskim Karlovcima kompanija “RŽD Internešnl“ je objavila u septembru, kao nastavak svog humanitarnog programa čiji je cilj podrška obrazovnim ustanovama u Srbiji. Takođe, tokom leta 2018. godine, kompanija je u školi renovirala učionicu za ruski jezik, opremivši je savremenim nameštajem, interaktivnom tablom i metodičkim materijalima. Pored toga, 23. oktobra predstavnici “RŽD Internešnl“ čestitali su učenicima i učiteljima Dan škole.

Dodatne informacije:

Od 2014. godine “RŽD Internešnl“ realizuje u Srbiji veliki humanitarni program. Pored renoviranja škola u Pančevu, Golubincima, Vranju i Sremskim Karlovcima, kompanija svake godine organizuje i projekat “Voz želja“. Reč je o kreativnom konkursu za decu i omladinu Srbije. Ove godine konkurs je nazvan “Putem mašte“, a sumiranje i nagrađivanje pobednika tradicionalno se održava u decembru u Beogradu.

Škola “23. oktobar“ izabrana je za učešće u humanitarnom programu kompanije s obzirom na to da se nalazi na deonici Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd – Budimpešta, gde “RŽD Internešnl“ gradi tunel Čortanovci i vijadukt u plavnom delu Dunava, kao i novu prugu za brzine do 200 kilometara na sat.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments