Foto: Grad Novi Sad
Najbolji učenici novosadskih osnovnih škola otputovali su na četvorodnevno tematsko putovanje po Srbiji.

Grupa od 79 đaka obići će najznačajnija spomen obeležja Prvog svetskog rata kao što su Spomen-kosturnica branilaca Beograda, Struganik, Mačkov kamen, Valjevo, Gučevo, manastir Tronoša i druge lokalitete.

Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje, ispratila je učenike i istakla da zbog epidemiološke situacije umesto planiranog putovanja na Krf, obilaziće mesta u Srbiji.

– Ove godine, na predlog Aktiva direktora osnovnih škola Grada, a zbog nepovoljne epidemiološke situacije i otežanog putovanja u inostranstvo, naši učenici umesto planiranog putovanja na Krf, obilaziće mesta u Srbiji na kojima su se odigrali značajni događaji iz perioda Prvog svetskog rata. Biće to lepa prilika da odabrani učenici koji su u prethodnom periodu ostvarili dobar uspeh u školi i pokazali afinitet za našu istoriju, prošire svoja znanja i da se druže – izjavila je Dina Vučinić.

Ona je istakla da Grad Novi Sad visoko vrednuje uspešne učenike, da se njima ponosi i da nastoji da ih motiviše da nastave da se trude i da budu još bolji.

– Prepoznajemo vredan rad i posvećenost najboljih učenika i trudimo se da različitim aktivnostima podržimo njihov trud i rezultate jer su oni budućnost Novog Sada. Svake godine izdvajamo sve više sredstava za Vidovdansku nagradu. Pored ovog putovanja, organizovali smo desetodnevno letovanje 50 novosadskih učenika u Budvi, obezbedili biciklove za najbolje đake i drugim merama ih stimulisali da, čak i u ovim izazovnim vremenima, ostanu odgovorni i posvećeni učenju- objasnila je članica Gradskog veća za obrazovanje.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments