Najbolji studenti Univerziteta otputovali na Kopaonik

       
Lotos travel

Najbolji studenti Univerziteta u Novom Sadu otputovali su juče, 17. marta, na Кopaonik, u okviru projekta “Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata”.

Realizator programa je Univerzitetski sportski savez Novog Sada, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. 125 najbolje rangiranih studenata, koji su izabrani po konkursu, imaće priliku da tokom sedam dana učestvuju u edukativnim, rekreativnim i zabavnim radionicama na Кopaoniku. Studenti će učiti o boravku u prirodi, hitnoj pomoći, a oni koji nikada nisu skijali, moći će uz pomoć instruktora i to da nauče.

Smisao ovog programa nije samo edukacija i rekreacija, već i da se nagrade studenti koji su ostvarili izuzetne rezultate, kazao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević.

“To je ja bih rekao pravi način da se vrednuje ono što je uspeh, ono što je ljubav prema obrazovanju i ono što je jedan odnos prema budućnosti ovde u Srbiji u Vojvodini jer samo znanjem ćemo graditi bolje društvo”, rekao je on za RTV.

Priliku da posete jednu od najlepših planina Srbije imaće još stotinak studenata u decembru, koji će takođe biti izabrani i rangirani na narednom konkursu za najbolje studente univerziteta.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments