Veliki broj aplikacija dostupno je za mobilne korisnike mišljenja su različita i podeljenja što se tiče prednosti i mana, ali je nesporno da skraćuju vreme u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Za vas smo izdvojili aplikacije koje su besplatne, možete ih skinuti sa Google play prodavnice, a mogu vam olakšati život u Novom Sadu.

Bus NS Gradski prevoz Novi Sad

Ova aplikacija vam pruža mogućnost da u svakom trenutku saznate raspored, autobuske linijem, transfere i mape za Novi Sad. Bus NS vodič je podeljen na Gradske i Prigradske linije, redove vožnji za radni dan i vikend. Pomoću GSP-a na telefonu pronaćiće te najbliže autobuske linije sa svim stajalištima u poznatom i fleksibilnom okruženju Google mape sa zumiranjem i detaljnim informacijama o ulicama grada. Aplikacija je jednostavna i zabavna sa prilagođenim dvojezičnim menijem na srpskom i engleskom.

I love Novi Sad

Upoznajte Novi Sad kroz laganu šetnju i istražite vekove istorije, saznajte nešto o poznatim Novosađanimai istoriji grada. Ova aplikacija je najatraktivniji način da upoznate naš grad i sve njegove čari. Na praktičan način uz upotrebu telefona imate mogućnost da istražite arhitekturu, kulturno-istorijske znamenitosti, da nađete put do ugostiteljskih objekata ili se informišite o zabavnim gradskim sadržajima. Uz ovu aplikaciju saznajte gde se nalaze najlepši parkovi, muzeji i galerije.

Srpsko narodno pozorište

Aplikacija Srpskog narodnog pozorišta omogućava vam da pregledate aktuelni repertoar Srpskog narodnog pozorišta, da pročitate više o predstavama, vidite promocije, poklone i specijalne ponude. Uz pomoć aplikacije podelite novosti sa prijateljima, pozovite ih u pozorište i učestvujte u nagradnim igrama.

Taxi aplikacije

Za one koji su skloniji taksi prevozu na Google play prodavnici mogu pronaći aplikacije Crveni i Red, City, Pan, Maxi, SOS, VIP… Sve one pružaju mogućnost besplatnog poručivanja vožnje, praćenja vozila u realnom vremenu.

Parking manijak

Aplikacija služi za plaćanje parking u Srbiji, a osim Novog Sada podržava gotovo sva mesta u Srbiji. Standardno ne koristi GPS već mobilnu mrežu za lociranje trenutnog mesta za koje se plaća parking. Ukoliko uključite opciju napredno lociranje, možete locirati i zonu parkinga upotrebom GPS senzora.

Bioskop

Novi Sad može da se pohvali sa tri bioskopske kuće: Arena Cineplex, Cineplexx Promenada i Cinestar BIG. Svaka od njih poseduje aplikaciju koja nudi pregled trenutnog repertoara, popuste, nagradne igre i pogodnosti za korisnike aplikacije.

Novi Sad map offline

Na ovoj mapi su prikazani restorani, kafići i drugi objekti i kada nemate internet. Osim toga, možete upisati svoju lokaciju ili izabrati vama najbližu lokaciju od onih koje su već sačuvane i dobićete tačne upute kako da stignete od tačke A do tačke B. Ukoliko uključite internet korišćenje će vam biti jednostavnije zbog mogućnosti da markirate svoju trenutnu lokaciju i olakšate snalaženje.

Pruži korak 

Aplikacija Pruži korak broji vaše korake i preračunava prepešačene metre u dinare. Koliko metara vi budete prepešačili – toliko će dinara oni donirati NURDOR-u. Pored humanitarnog karaktera, aplikacija ima za cilj da motiviše ljude na pešačenje, a samim tim i zdraviji život i na očuvanje životne sredine smanjenjem emitovanja štetnih gasova iz prevoznih sredstava u atmosferu.

Autor: Mirjana Mažić

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Игор
21/01/2021 18:07

Пружи корак више не ради него што ради. Скупе одређену своту и онда иде пауза од пар месеци па опет раде, глупо као да нема коме да се помогне или ће пре бити да нису успели да нађу спонзоре који ће исплаћивати хуманитарну помоћ…
Јако ми се допада идеја и права је штета што није константно у функцији…

Игор
21/01/2021 18:29

Сада не може да се покрене “пружи корак”

Daniel
21/01/2021 23:49

Parking manijak je ok aplikacija kao sto je navedeno u vasem tekstu