NAJMLAĐA GIMNAZIJA U GRADU DOBIJA FISKULTURNU SALU Uloženo 696 miliona dinara, a koristiće je i rekreativci (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Gimnazija „Laza Kostić“ za dve godine dobija fiskulturnu salu koja će biti namenjena za mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet. Sala će imati oko 2.000 kvadratnih metara, izgradnja sale je finansirana iz budžeta Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata

Početak radova u gimnaziji obišao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.

– Danas nastavljamo obilaske radova koje radimo zajedno sa Pokrajinom, u pitanju je obilazak Gimnazije „Laze Kostić“ koja je najmlađa gimnazija u Novom Sadu. Obilazimo radove koji su počeli početkom septembra na fiskulturnoj sali. Objekat će imati blizu 2.000 kvadratnih metara, imaće kuhinju, dve učionice koje će moći da primi do 30 đaka. Takođe, i po dve svlačionice, kabinet za nastavnike, kao i fiskulturna sala koja će biti namenjena za mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet – rekao je gradonačelnik i dodao:

– Drago mi je da posle 27 godina gimnazija dobija fiskulturnu salu, da đaci ne moraju da idu na Sajam, kako nas je direktorka informisala. U pitanju je dvogodišnje budžetsko finansiranje, ukupna investicija je 696 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs

Đurić je podsetio da je tokom nevremena na gimnaziji bio oštećen deo krova, za čiju sanaciju je izdvojeno 18 miliona dinara.

-Đaci su, kao i u ostalim školama, mogli na vreme da krenu u školu. Verujem da ćemo u vremenu koje bude dolazilo nastaviti da zajedničkim snagama ulažemo u Novi Sad, kako bi dodatno poboljšali kvalitet naših sugrađana – istakao je prvi čovek Grada.

Foto: nsuzivo.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ističe da sa Gradom realizuju veliki broj projekata.

– Gradimo salu koja je od značaja za učenike i nastavnike ove gimnazije, ali i za širu zajednicu. Ovde na Telepu će biti rekreativaca i dece koja treniraju razne sportove. Oni učenici koji su ove i prošle godine upisali ovu gimnaziju, imaće priliku da za manje od dve godine treniraju i učestvuju u nastavi fizičkog vaspitanja – kazao je Mirović.

Mirović je naglasio da su počeli radovi na rekonstrukciji Studija M, kao i radovi na izgradnji „Muzeja 20 21“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
29.09.2023 13:28

Ostavka?

Last edited 2 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti