Najmlađi projektant Simon dobio svoju bejblejd arenu

       

Na svečanom prijemu u Gradskoj kući, šestogodišnjem Novosađaninu Simonu uručena je igračka-maketa bejblejd arene, odnosno arene za borbu čigrama, kakvu je poželeo i opisao u pismu upućenom gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

Dečak Simon Niković pokazao je da veruje u svoju ideju na koju je došao nakon gledanja istoimenog crtanog filma. Njegovo pismo zvanično je primljeno  14. juna, a gradonačelnik je nakon toga brzo reagovao i kontaktirao nadležne u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije kako bi se proverilo postoje li uslovi da na toj lokaciji bude izgrađena arena za bejblejd koja je ovih dana gotovo završena.

Majka dečaka Lena Niković naglasila je izrazitu upornost svog sina i rekla da on dva meseca nije odustajao od stupanja u kontakt sa gradonačelnikom kako bi ostvario svoju zamisao Šestogodišnji Simon Niković rekao je da je nakon gledanja crtanog filma, došao na ideju da izgradi nešto po uzoru na ono što je video u crtaću.

“Otkrio sam da ta arena može da se kupi, ali sam ipak hteo da je napravim na igralištu da svi možemo da se igramo napolju. Ja sam želeo da idem na igralište i iskopam rupu sam, ali su mi mama i tata rekli da prvo moram da pitam gradonačelnika za dozvolu, pa sam mu napisao pismo i predao ga na šalter br. 14 u Gradskoj kući”, rekao je Simon.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da najmlađi sugrađani često ukazuju na činjenicu da su iskrenost i otvorena inicijativa veoma važni.

“Ponosan sam što možemo da ugostimo u Gradskoj kući Simona i da mu se zahvalimo na odvažnosti i hrabrosti da kao šestogodišnjak gradskoj administarciji uputi pismo sa svojom idejom, konkretnom i korisnom za najmlađe. Hvala i medijima koji skrenuli pažnju na pismo, kao i kompanijama koje su se odazvale da pomognu izgradnju arene. Ona je skoro završena, a dizajnirana je po uputstvima našeg malog sugrađanina i biće postavljena na lokaciji koju je predložio inicijator projekta Simon. Čekamo još jednu igračku da nam stigne, pa ćemo za koji dan imati prvu bejblejd arenu u Novom Sadu u blizini MZ “Narodni heroji”. Gradska kuća je otvorena i vapi za idejama i inicijativama građana, koje ma kog obima bile, nama su značajne”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments