Foto: NBC Chicago
Ministarstvo prosvete objavilo je najnovije podatke na koji način će se odvijati nastava u gradovima i opštinama od narednog ponedeljka, 13. septembra.

Treći, onlajn model biće uveden u čak 40 srednjih škola u Srbiji, dok će đaci sedmog i osmog razreda nastavu pratiti po kombinovanom, drugom modelu, i to u sledećim opštinama:

Kladovo, Petrovac na Maldi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Rekovac,Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac I Topola.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Zbog dominantne transmisije delta varijante korona virusa, koja može izazvati oboljenje i kod osoba koje su preležale bolest i kod vakcinisanih osoba, doneta je odluka o neophodnosti upotrebe zaštitnih maski za sve zaposlene, uključujući osobe potpuno vakcinisane protiv kovida-19 i osobe koje su preležale bolest.

Zaštitne maske se preporučuju i za sve učenike, za vreme boravka u školi.

Prema poslednjim podacima Ministarstva prosvete, za samo deset dana od početka školske godine 379 odeljenja se nalazi na onlajn nastavi.

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
garic
11/09/2021 05:11

a novi sad nista

Sima
11/09/2021 13:48

Zašto već jednom ne zaboravite Koronu(Korona BIZNIS) i da živimo ko sav normalan svet!!!
Proglasite maske obavezne zakonom svuda i sve će biti ok,
NEMOJTE DECU DA NAM ZAGLUPLJUJETE VIŠE SA ONFAKINGLAJN NASTAVOM