NAJNOVIJE VESTI NA DAN 27.09.2023. godine – NS NEWS (VIDEO)

NSNEWS

Emisijа “NS News” obuhvata najnovije vesti i dešavanja u Novom Sadu i okolini

U nastavku donosimo današnje najnovije teme ukratko, a za kompletan sadržaj pogledajte video ispod.

DAN ŽALOSTI: Zastave na pola koplja
Vlada Srbije proglasila je 27. septembar 2023. godine, za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji. Otkazane su sportske manifestacije, prilagođen je program, a zastave su na pola koplja. Posle Zvečana, Srbi i u preostale tri srpske opštine na severu Kosova i Metohije palili su sveće i odaju počast tragično stradalim sunarodnicima u Banjskoj kod Zvečana. Juče od 18.00 reke ljudi okupljale su u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i u tužnoj povorci odaju počast svojim sunarodnicima Stefanu Nedeljkoviću, Igoru Milenkoviću i Bojanu Mijailoviću.

KiM: Dozvoljen ulazak u Banjsku
Kosovska policija dozvolila je danas tačno u podne ulaz u selo Banjska, javljaju reporteri Kosovo onlajna sa terena.
Kako su naveli iz policije, preporučeno je samo kretanje po glavnim putevima. Puteve kroz šumu, takozvana Kosovska policija je okarakterisala kao nebezbedne i navela da postoji opasnost da su neke mine i eksplozivi zaostali. U samom selu i oko manastira prisutan je veliki broj specijalaca.
Specijalno tužilaštvo u Prištini je potvrdilo da su osobe koje su uhapšene daleko od mesta događaja, puštene u utorak na slobodu u odsustvu dokaza koje je iznela policija.

SRBIJA: Hara stomačni virus
U Srbiji hara stomačni virus koji pogađa uglavnom decu, ali ne zaobilazi ni odrasle. Virus hara najčešće u vrtićima jer ga deca najlakše prenose, a glavni simptomi su bolovi u stomaku, malaksalost, dijareja, mučnina, povraćanje i temperatura koja može da se javi, rekao je doktor i alergolog Saša Milićević.
Simptomi su izraženiji kod beba koje gube dosta vode te su one i najugroženije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NS Uživo (@nsuzivo.rs)


nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti