Baku Milevu Banjac posetili smo u njenoj kući i ona za NS uživo ističe da joj je porodica celog života bila najveća snaga

Baka Mileva Banjac, ima 97 godina, i najstarija je stanovnica Futoga. Mileva ističe da joj je porodica celog života bila najveća snaga.

POZITIVNE MISLI

Najstariju Futožanku posetili smo u njenoj kući. Pomogao nam je predsednik mesne ogranizacije penzionera “Car Lazar” iz Futoga i član Upravnog odbora Udruženja penzionera Grada Novog Sada Milutin Braco Vukas. Baka Milevu zatičemo u krevetu i pitamo je koji uslov čovek teba da ispuni da doživi tako veliku starost.

Foto: Porodična arhiva

– Futožanka sam postala 1972. godine. I kad god mi je bilo teško, uvek sam mislila pozitivno. Pored svih muka koje sam dožvela u prošlosti, uvek sam mislila o svojoj deci. To je moja najveća snaga – kaža baka Mileva.

VAŽNI NEGA I LJUBAV

Mileva kaže da je za 97 godina mnogo toga doživela. I dobrog i lošeg. O društvenim mrežama, iako razume čemu služe, nema nikakvo mišljenje. Pandemija virusa Kovid 19, nije je iznenadila ni uplašila. Samo je poručila da su ljubav i porodica najvažniji.

Foto: Porodična arhiva

– Uz dečiju negu, odlično se osećam- objašnjava Mileva.

Njeni ukućani kažu da su izuzetno zahvalni državi, gradu i lekarima što su akcenat stavili na očuvanje zdravlja starih i slabih osoba.

Foto: Porodična arhiva

– Na taj način sačuvani su od nevidljive, a opasne pošasti koja je posebno pretila starim i slabim ljudima – ističu za NS Uživo.

Baka Mileva za kraj razgovora ističe da je izuzetno važno što je u naselje stigla kanalizacija, jer je to olakšalo život svim Futožanima.

Zorica Topić

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zdravko
21/07/2021 02:04

Zivi nam bili bako