U Pokrajinskoj vladi danas je održana svečanost, na kojoj je uručeno najviše pokrajinsko priznanje u oblasti sporta “Vihor 2018″.

Najboljim sportistima nagradu je uručio potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom.

Stoni tenis, kajak i odbojka su sportovi u kojima su ovogodišnji dobitnici “Vihora” ostvarili vrhunske rezultate.

Čestitajući laureatima “Vihora”, koji su osvojili čak tri zlatne i jednu bronzanu medalju na svetskim i evropskim prvenstvima, potpredsednik Đorđe Milićević je rekao da su njihovi sportski uspesi sve nas učinili ponosnim i omogućili da se osećamo pobednicima, donevši radost u našu zemlju, posebno u trenucima, kako je rekao, kada nije lako biti državljanin Srbije.

On je naveo da će, nakon završetka prve faze rekonstrukcije stadiona u Subotici, na proleće početi i obnova atletskog stadiona u Zrenjaninu, za čega je iz pokrajinskog budžeta namenjeno 120 miliona dinara, kao i izgradnja novog sportsko-rekreativnog centra u Кuli.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir  Batez je izjavio da vrhunski sport, kao jedan od prioriteta resornog sekretarijata, ne bi bio moguć bez ulaganja u sportsku infrastrukturu, školski sport, sport žena i invalida i stipendiranja najtalentovanijih sportista, te da je godina na izmaku bila veoma uspešna za sportiste iz Vojvodine.

Uputivši čestitke ovogodišnjim dobitnicima “Vihora”, Batez je rekao da će se Pokrajinski sekretarijat truditi da obezbedi maksimalnu podršku i za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Najviše pokrajinsko priznanje u oblasti sporta “Vihor”, koje se sastoji od statue, plakete i novčane nagrade, dodeljuje se najboljoj sportistkinji i sportisti, najboljim sportskim organizacijama i u ženskoj i u muškoj konkurenciji i najboljim sportistima i sportskim organizacijama sa invaliditetom, takođe u sve četiri kategorije.

Dobitnici ovogodišnjeg “Vihora” su Marko Tomićević, kajak-kanu, koji je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore u Portugalu, zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u Beogradu i Svetski kup u Segedinu, Maja Ognjenović, kapiten državne reprezentacije u odbojci, sa zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu za seniorke, Odbojkaški klub “Vojvodina NS seme” iz Novog Sada, prvak Srbije u seniorskoj konkurenciji, Odbojkaški klub “Vizura” – iz Rume, prvak Srbije, Кup-a Srbije i učesnik UEFA lige šampiona.

Najbolji sportista sa invaliditetom je stonoteniser Mitar Palikuća, prvak države i pojedinačno peti na Svetskom prvenstvu, najbolja sportistkinja sa invaliditetom je stonoteniserka Borislava Perić-Ranković, svetska prvakinja, zatim Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom “Spin” iz Novog Sada i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, za medalje osvojene na svetskim kupovima.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments