Najveći infrastrukturni projekat u Luci Novi Sad: VERTIKALNI KEJ SVEČANO PUŠTEN U RAD (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Svečano je pušten u rad vertikalni kej na lučkoj obali, kao najveći infrastrukturni projekat u luci Novi Sad, koji će poboljšati bezbednost i brzinu pretovara robe u brodove. Otvaranju su prisustvovati gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, Klaudio Negreano, generalni direktor “DP World” Novi Sad i otpravnik poslova Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata Ibrahim Aldarmaki.

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada naglasio je da je od 2021. godine do danas pristalo više stotine kruzera u grad, a više od 25.000 turista iz Evrope i sveta na ovaj način posetilo je Novi Sad.

-Luka Novi Sad prodata 2019. godine kompaniji “DP World” i od tada se krenulo u dinamičan razvoj i kapitalna ulaganja. U maju je započeta izgradnja vertikalnog keja koji direktno utiče na efikasnost i bezbednost pretovara robe u luci na barži. Realizacijom je moguće i ponovno uvođenje pruge u luku. Veoma sam ponosan što svedočimo realizaciji planova. Ovim projektom je omogućeno da brodovi pristaju direktno uz nivo Keja. Grad će i u narednim godinama biti pouzdan partner Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali i privatnom sektoru.

Foto: nsuzivo.rs

Prisutnima se obratio i Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

-“DP World” je dobar strani partner. Uložili su devet miliona evra u lučku infrastrukturu i šest miliona u opremu i nastaviće sa investiranje. Svaka investicija znači nova radna mesta i razvoj za jedan grad. U narednih nekoliko godina Novi Sad će biti mesto na tri auto-puta. Radimo dva mosta, a sami Novosađani zajedno sa Pokrajinom, rade pešačko-biciklistički most- reči su Vesića.

Klaudio Negreano, generalni direktor “DP World” Novi Sad, naveo je da će ova svetski poznata kompanija nastaviti da ulaže u Luku Novi Sad, te da se nalazi na jednoj od najboljih geografskih pozicija.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti