U toku su radovi na izgradnji novog objekta Muzičko-baletske škole sa koncertnom dvoranom na Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu.

Prostor usklađen sa specifičnim potrebama tih ustanova omogućiće upis 1500 učenika u Muzičku školu, i 600 učenika u Baletsku, što je za 800 đaka više nego sada.

Koncertna dvorana u novoj zgradi Muzičke škole ”Isidor Bajić”, sa preko 400 sedišta za publiku, planirana je po savremenim principima akustike, gde površina, zapremina, oblik, geometrija i materijali obezbeđuju visok kvalitet zvuka. Dvorana je namenjena za javne časove i koncerte učenika obe škole, a takođe i drugim korisnicima, za umetničke programe, namenjene javnosti.

Radove druge faze izgradnje obišao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“To će biti najsavremenija škola u Srbiji, i treba da smo ponosni što će đaci ovde imati najbolje moguće uslove, a ove dve škole neće više biti podstanari u mnogo neuslovnijem ambijentu”, naglasio je gradonačelnik Vučević i dodao da je treća faza, kada će objekat dobiti kompletan izgled, i poslednja što se tiče izgradnje, i da očekuje, ako se nastavi ovakvim tempom, kompletan završetak investicije 2020. godine.

Prema rečima gradonačelnika Vučevića, do sada je iz gradskog budžeta uloženo oko milijardu i 400 miliona dinara u ovaj objekat od 15000 kvadrata.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments