Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji vrtića Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” na Sajlovu i tom prilikom se uverio da s obzirom na odličnu dinamiku, očekuje da prva deca u njega krenu i pre dogovorenog roka.

-Zadovoljan sam sa dinamikom radova budućeg obdaništa na Sajlovu. Prvi put ova mesna zajednica dobija ovakav obejkat. Sajlovo dobija prostor javne namene, počevši od Mesne zajednice, zatim pravoslavnog Hrama i obdaništa koji se gradi u dobroj dinamici.Takođe će biti značajan i za naselja Jugovićevo i Rumenku, jer tu i dalje imamo pritisak oko upisa dece, pa ćemo moći čitavom ovom delu grada da olakšamo – rekao je Vučević.

sajlovo
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Naglasio je da će se truditi da bude rešen i problem parkiranja u okolini vrtića, kako bi roditelji nesmetano mogli da dovoze i odvoze decu, i to ne samo iz Sajlova, već i Jugovićeva i Rumenke.

Vučević je napomenuo da je u razgovoru sa izvođačima saznao da će radovi na objektu biti kompletno završeni pre dogovorenog roka, u junu ove godine.

Ukupna površina vrtića je 1765,85 m2, a po završetku izgradnje moći da primi 250 dece, i to decu od jaslenog do predškolskog uzrasta. Vrednost projekta je 280 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vrtić koji se gradi u Ulici Gornje Sajlovo br. 37 biće spratnosti P+1, posedovaće sopstveni sistem video nadzora i dojave požara, za grejanje objekta je predviđena izgradnja toplotne podstanice sa gasnim generatorom, a hlađenje objekta sistemom VRF. Izvođač je „Montop pro“ doo iz Veternika koji je radove na izgradnji započeo krajem juna prošle godine. Ugovoreni rok za završetak radova je septembar 2022. godine, dok izvođač predviđa okončanje posla za jun.

KRENULO SE I U REALIZACIJU PROJEKTA OSNOVNE ŠKOLE NA SAJLOVU

Napomenuo je da će deca sa Sajlova dobiti i osnovnu školu, te se već krenulo u pregovore oko parcele za izvođenje radova.

-U skladu sa razvojem Sajlova, krenuli smo u proces eksproprijacije parcele za izgradnju osnovne škole, ali smo tu naišli na spor sa vlasnikom parcele, a razlog nije, kao što je to uobičajeno, novčane prirode već vlasnik smatra da tu ne treba da bude osnovna škola. Ipak, verujem da ćemo na sudu uspeti da dokažemo javni interes realizacije te investicije, kako bismo što pre započeli planiranje i projektovanje osnovne škole na Sajlovu – rekao je gradonačelnik.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments