Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada ocenilo je na jučerašnjoj sednici da se akcija podela testova na psihoaktivne supstance uspešno odvijala i da je naišla na razumevanje velikog broja roditelja.

Kako je predsednik Koordinacionog tela i član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić rekao, prošle godine iz gradske kase obezbeđeno je 10 miliona dinara kojim je kupljeno 20.000 testova. “Do sada je roditeljima podeljeno 18.000 i verujem da će primer našeg grada slediti i ostali gradovi u Srbiji”, kazao je Jelić.

On je istakao da je ponosan što je Novi Sad prvi počeo da primenjuje ovakav način borbe protiv jednog od najvećih izazova u našem društvu.

“Očekujem da ćemo na ovaj način mnoge mlade odvratiti od ideje da uopšte probaju narkotike i tako sačuvamo njihovo zdravlje i živote. Apelujem i na one roditelje, koji testove nisu preuzeli tokom prošle školske godine, da to učine sada jer su dosadašnja iskustva pozitivna”, precizirao je član Gradskog veća Vladimir Jelić.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments