Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

NIS je u proteklih 5 godina zaposlio više od 100 mladih visokokvalifikovanih stručnjaka u svom Naučno-tehnološkom centru. 

Centar su posetili ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, gradonačelnik Miloš Vučević, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, kao i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.

U Centar je za pet godina uloženo više od 10,2 miliona evra. U obilasku su predstavljeni najvažniji projekti Centra, novi projekti u oblasti informacionih tehnologija, kao i investicije u obrazovni sistem.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Posebno sam impresioniran time što se mladi ljudi vraćaju u Srbiju da rade, nakon školovanja u inostranstvu. Sada je preko 380 zaposlenih u naučno-tehnološkom centru- rekao je gradonačelnik.

Ambasador Rusije istakao je da je u tom kompleksu prvi put i da je iznenađen onim što je video.

-NIS i Gazpromnjeft poklanjaju najveću pažnju ljudima, znanju i energiji znanja, što dokazuje da ova kompanija, kao i svaka druga ruska kompanija, prema savetima predsednika Putina, funkcioniše na takav način da poklanja najveću pažnju ljudima, sredini u kojoj posluje i zapošljavanju- zaključio je ambasador.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ministarka Mihajlović naglasila je u svom obraćanju da je danas najponosnija otkad nosi funkciju ministarke rudarstva i energetike, videvši mlade stručnjake koji su se vratili u zemlju.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments