NE POLITIČKOM ETIKETIRANJU: Protesti nisu mesto za promovisanje stranaka

       
Foto: Facebook (Marko Jović)

Večeras je u Novom Sadu u 18 časova, zakazana još jedna protestna šetnja pod nazivom #1od5miliona. 

Prošlonedeljna šetnja, bila je nešto manje posećena, pa se na Tviteru povela rasprava ko je kriv za manji broj učesnika na ulicama, a tada se u koloni pojavio i lider Dveri Boško Obradović koji je potpisivao takozvani “Sporazum sa narodom”.

Prisustvo Obradovića negodovali su oni koji se ne slažu sa njegovom politikom i koji smatraju da političarima iz bilo koje partije nije mesto u koloni jer su ovo, kako oni kažu građanski protesti. Podsetimo, podele na protestima počele su pre dve nedelje, kada pripadnicima levog bloka nije dopušteno da se uključe u kolonu, a u tome su ih sprečili zvanični redari protesta, tada je došlo do verbalnog, a umalo i fizičkog obračuna.

Današnja šetnja, trebala bi da protekne nešto drugačije , pa bi okupljenima na trgu trebalo da se pridruže i studenti koji se skupljaju u kampusu, a njima govor pre toga, treba da održi lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Danas je trebalo je da govori i Hadži Nenad Maričić iz Zavetnika, ali je njegov govor u poslednji momenat otkazan zbog negodovanja određenog dela učesnika, koji nisu zadovoljni vrednostima koje propagira ova organizacija, pa su mišljenja među organizatorima bila podeljena.

Podsetimo, danas su se na ulicama pojavili i plakati koji aludiraju na to da lideri iz Saveza za Srbiju, pokušavaju da preuzmu građanske proteste i da uberu političke poene na građanskom nezadovoljstvu. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, većina šetača ne želi da proteste vodi bilo koji pojedinac koji je učestvovao u prethodnoj vlasti pa zbog toga dolazi do podela što je verovatno i uticalo na broj šetača prošlog petka.

Protesti bi danas trebali da krenu sa Pozorišnog trga kroz Uspensku ulicu, levo kroz Vojvode Bojovića i Braće Jovandić, potom Bulevarom kralja Petra i Bulevaro oslobođenja do zgrade Dnevnika, gde bi se šetači zastali. Šetnja se nastavlja do Jevrejske ulice kojom bi se kolona vratila do početne tačke ispred SNP-a.

Autor: nsuzivo.rs

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Ja Detelinarac

Samo budale setaju sa djilasom…..