Nedelja edukativnih programa u Galeriji Matice srpske

       

Izložba Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti u Galeriji Matice srpske otvorena je do 21. juna 2019. godine, a nedelju koja je pred nama (10–16. juna) posvećena je edukativnim programima.

Otvoren je poziv za sve učitelje, nastavnike i profesore da sa svojim učenicima i studentima završe školsku godinu uz izložbu Đure Jakšića. Očekuju ih posebano osmišljeni edukativni programi Otkrivamo ličnost i delo Đure Jakšića za decu osnovnoškolskog uzrasta, odnosno Inspirisani delom Đure Jakšića za učenike srednjih škola i studente. Programi su prilagođeni uzrasnom dobu dece i mladih, a osmišljeni su s idejom da im se na edukativan, zabavan i interaktivan način kroz slike, pesme i priče približi ličnost, stvaralaštvo i vreme u kom je živeo jedan od najznačajnijih srpskih umetnika XIX veka – slikar i pesnik Đura Jakšić.

Ulaz na edukativne programe je besplatan, a vašu posetu možete zakazati putem telefona 021/4899017.

Pored edukativnih programa u nedelji koja je pred nama posetici će imati priliku da vidite radove novosadskih srednjoškolaca koji su prošli kroz edukativni program i potom samostalno preispitali, kritički i kreativno sagledali umetničko stvaralaštvo Đure Jakšića i stvorili umetnička dela njime inspirisana.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: