U Matici srpskoj održava se  Nedelja Kosova i Metohije, od 26. februara do 2. marta. Pogledajte šta vas očekuje:

PONEDELJAK 26.02.

Predavanje “Značenje božura u narodnim umotvorinama sa Kosova i Metohije”

U ponedeljak 26.februara,  održaće se predavanje “Značenje božura u narodnim umotvorinama sa Kosova i Metohije”.  Predavač je prof. dr Valentina Pitulić, a istog dana održaće se predavanje “Kontekst i razvoj kulture u getu” predavača mr Živojin Rakočević

Izložba “Prištinska škola, Savremeno srpsko slikarstvo na Kosovu i Metohiji”

U ponedeljak će biti otvorena i izložba “Prištinska škola, Savremeno srpsko slikarstvo na Kosovu i Metohiji”.

UTORAK 27.02.

Veče pesnika sa Kosova i Metohije

Program se nastavlja u utorak u 19 časova kada će biti održano veče pesnika sa Kosova i Metohije. Učestvuju pesnici Ratko Popović, Dragomir Kostić, Milan Mihajlović, Živojin Rakočević, Žarko Milenković, a pesničko veče otvoriće predsednik AP Vojvodine Igor Mirović. U umetničkom delu programa učestvuje hor Fakulteta umetnosti Priština–Zvečan

SREDA 28.02.

Predstava Narodnog pozorišta Priština

U sredu, u okviru ove manifestacije možete pogledati predstavu Govorna mana, reditelja Gorana Markovića. Uloge u predstavi igraju Tihomir Stanić, Jelena Orlović i Nebojša Đorđević. Predstava se održava u sali gimanizije Laza Kostić.

ČETVRTAK 01.01.

Beseda

U četvrtak, u svečanoj sali Matice srpske besedu će držati Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, gospodin Teodosije. U umetničkom delu programa učestvuje Hor „Sveti Jovan Damaskin“ pod upravom horovođe jerođakona Jeroteja.

PETAK 02.01.

Listići iz dalje i bliže prošlosti Petra Kostića

Govoriće: Bojan Babić, predsednik „Društva prijatelja manastira Svetih arhangela kod Prizrena“ , prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović, mr Živojin Rakočević i priređivači dr Aleksandra Novakov i dr Uroš Šešum. U umetničkom delu programa učestvuju:
dr Isidora Popović i „Kosovski božuri“

VIDEO: Pogledajte nastup hora Fakulteta umetnosti Priština-Zvečan, kog će novosadska publika moći da čuje u utorak u Matici srpskoj.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments