Danas je na Fejsbuk grupi “Mame Futožanke” objavljeno da su nepoznati stranci pokušali da otmu dete u Futogu, te da su u Veterniku uhapšeni strani državljani sa dečjim pasošima.

Policija je odmah po prijavi izašla na lice mesta i počela da kontroliše sumnjiva vozila, pregledom je ustanovljeno da putnici u dva automobila mađarskih i rumunskih oznaka, nemaju valjanu i potpunu dokumentaciju za boravak, odnosno da im je istekla prijava boravka u Srbiji. Daljim pregledom kola pronađena su i tri dečja pasoša koja pripadaju deci jednog od putnika, te stvari koje su oni prodavali na pijaci.

Policija je dobila poziv da je sumnjiv automobil viđen blizu škole, ali nema dokaza da je pokušana bilo kakva otmica ili neko drugo krivično delo.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina
09/10/2018 22:35

Ne treba paniciti ali treba osigurati decu i preduzeti mere pre nego sto se nesto desi. Rasporediti policijske sluzbenike po svim skolama da mogu na licu mesta da uoce sumnjive situacije i iste sprece…kad je trebalo formirati komunalnu policiju i otimati pare i pisati sramne kazne onda se ekspresno sve izvelo a da se osnovna prava dece obezbede za to niko ne mari. Ne moze covek s mirom dete poslati u skolu, treba da strepi sto od otmicara sto od dilera…