Foto: vojvodinauzivo.rs/
Na Novosadskom sajmu novosadska publika je imala priliku da sluša maestralan koncert nemačke grupe Original Enigma Voices koja je nastupila zajedno sa novosadskim ansamblom Camerata Academica
Koncert je organizovan u okviru programskog luka “Seobe duša” pod pokroviteljstvom fondacije “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Koncert nemačke grupe Original Enigma Voices izazvala je veliko interesovanje među Novosađanima, na bini su uz burne ovacije dočekani članovi benda Andreas Harde, Andru Donalds i Alise Ketnere.

Grupa je nastala davne 1990. godine i očekivano stoga u publici je bilo različitih generacija koje su došle da isprate ovu fantastično izvođenje i muziku svoje mladosti.

Objavom prvog albuma MCMXC a.D. bend je deklarisan kao upliv različitih žanrova, objedinjena muzička forma dijametralno suprotnih sadržaja i sastava koja ipak postiže savršen sklad. Original Enigma Voices je grupa poznata po elektronskom zvuku koji nije čist, već se u pozadini nazire džez, etno muzika, rege, klasična muzika. Prepoznatljivo obeležje ove muzike je korišćenje crkvene formule. Unošenjem crkvene muzike u svoje stvaralaštvo grupa Enigma je produbila svoju muziku i još više naglasila osećaj misterizonog i senzualnog, koji je već od ranije postojao.

Upotreba različitih instrumenata po kojoj se ova muzička grupa prepoznaje, približila je svoj ritam u potpunosti novosadskoj publici zahvaljujući podršci novosadskog ansambla Camerata Academica, kamernog ansambla koji deluje u sklopu Akademije umetnosti u Novom Sadu. Zajedno su puna dva sata stvarali čarobnu atmsferu, ostavljajući publiku u posebnom zanosu, uzvišenom i bezvremenskom.

vojvodinauzivo.rs/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
dofera
15/03/2022 11:53

Prizor iz prvog reda 🙂

IMG_20220313_220255.jpg