NEO: Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra na Bulevaru Mihaila Pupina 15. septembra

       
foto: Aleksandar Milutinović

Završetak neklasičnog festivala klasične muzike NEO, 15. septembar, obeležiće koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra na Bulevaru Mihaila Pupina u Novom Sadu, sa početkom u 20 i 21 čas.

Festival NEO održava se od 19. avgusta do 15. septembra na više lokacija u Novom Sadu, s ciljem da se animira publika ozvučavanjem različitih, starih i novih prostora, kako otvorenih, kao što su Plato katoličke crkve, Saletla u Dunovskom parku ili sam Bulevar Mihaila Pupina, tako i zatvorenih, poput Svečane sale Gradske kuće.

Sa četiri orkestra, večerima kamerne muzike, koncertima mladih talenata, premijerama domaćih i delima najpoznatijih svetskih kompozitora,  sa preko dve stotine izvođača, NEO 2018 predstavlja jedan od najvećih festivala klasične muzike u regionu.

Zbog održavanja festivala uvedena je privremena izmena režima saobraćaja od danas 12. do 16. septembra u ponoć, u delu Bulevara Mihajla Pupina, od raskrsnice sa ulicom Žarka Zrenjanina do raskrsnice sa ulicama Jovana Đorđevića i Pionirskom.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments