Stare granitne ploče koje su decenijama krasile Pozorišni trg uklonjene su. Radovi na rekonstrukciji trga počeli su pre nekoliko dana. Ploče koje su u poslednje vreme više su predstavljale ruglo, jer su bili polonljene i izgubile su stari sjaj, a bile su opasne kako za šetače, tako i za kućne ljubimce, odlaze na otpad, a trg će dobiti potpuno nov izgled.

Projektom rekonstrukcije, predviđenja je zamena svih ploča modernim i kvalitetnijim materijalima, a uz to biće urađen potpuno moderan urbani mobilijar koji dolikuje jednoj evropskoj prestonici kulture.

Mašine su opklolile trg, radovi traju punom parom kako bi se on što pre vratio građanima na korišćenje, ali u novom ruhu.

Radovi na uređenju dela gradskog jezgra Novog Sada počeli su 1. marta, izvođenjem kanalizacione mreže u zoni raskrsnice Jevrejske ulice i Bulevara Mihajla Pupina.

U prvoj fazi radovi će se izvoditi u zoni Pozorišnog tga, Uspenske ulice i dela prolaza između Srpskog narodngo pozorišta i TC “Apolo”. U ovoj fazi biće urađeno dekorativno i javno osvetljenje, rekonstrukciju podzemnih instalacija, kao i parterno i hortikulturalno uređenje.
Oko SNP-a će biti postavljene mermerne i behatlon kocke, fontana, informacioni displeji, klupe i drugi urbani mobilijar.

Zanimljivo je da će biti ugravirano 90 događaja iz istorije Novog Sada, na srpskom i engleskom jeziku.

U okviru rekonstrukcije Pozorišnog trga, biće zasađeno 25 novih stabala, delimično izraslih stabala koji će biti u betonskim jamama kako bi se prečilo nekontrolisano širenje korenja, koje može da ošteti podzemne instalacije.

Ugovorena vrednost radova je 378.001.144,73 dinara, a rok za završetak je 270 kalendarskih dana.

Nsuzivo.rs

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
lošmi
26/03/2021 06:33

boze…. da mi je znati ko je uvalio svoj prvoklasni kamen za novo poplocavanje.

Scott
26/03/2021 09:35

A radove izvode dobro nam poznata imena SNS doo. Pa jos postavile i reklame na ogradi..

Mirko
26/03/2021 14:58

Molim vas vodite računa da kad završite radove obavezno dođu ovi iz toplane pa raskopaju sve a kad oni završe da dođu iz pošte da i oni prekopaju još jednom.

STANE
26/03/2021 21:20

 

STANE
26/03/2021 21:29

Hodao sam po granitnim pločnicima izlizanim ali starim nekoliko stotina godina. Kako ovi naši granitni pločnici , sakoeficijentom na habanje, kao i ovi napred rečeno traju nekoliko godina, jer koliko se sećam ovaj trg je već par puta rađen. Siguran sam da svi znamo o čemu se radi ali u interesu ljudi koji o ovome odlučuju iz lične koristi svi ćutimo i plaćamo. Kada ćemo prozvati odgovorne i reći im DOSTA sa krađom ?

Борис
29/03/2021 18:25

Преко €3 милиона? Стим парама, успут, коме праве куће?