NEVEROVATNA SUDBINA! Marko se iz Italije vratio u Srbiju kako bi proizvodio najbolja vina! OVO JE PRIČA O MLADIĆU KOJI JE URADIO MNOGO ZA NAŠU ZEMLJU! (VIDEO)

Foto: Printscreen YouTube/Bulevar osmeha
Marko Obradović došao je pre pet godina u Srbiju iz Italije, gde se rodio i odrastao. On je odlučio da zasadi vinovu lozu na istoku naše zemlje, gde je izgradio i porodično imanje i na taj način još bolje i lepše promovisao našu zemlju.

Primetno je da se u poslednjih nekoliko godina sve veći broj mladih vraća u te krajeve kako bi iskoristili vinski potencijal. Iako su sela u ovom delu Srbije mala, primetno je da se veliki broj mlađih ljudi vratio iz inostranstva kako bi na plodnoj zemlji započeli ili nastavili porodičan biznis.

Foto: Printscreen YouTube/Zlato Srbije

Zajednička želja svih jeste da stečena znanja, van granica naše zemlje, u proizvodnji vina primene i ovde. Jedan od njih je i Marko Obradović koji je prvi put došao u Srbiju pre pet godina, sa Francuzom Sirilom Bonžirom koji je takođe započeo proizvodnju u Srbiji.

-Bio sam sa porodicom u Italiji, i gledali smo televiziju, i video sam da je bračni par iz Francuske ovde napravio vinariju. Video sam njihov intervju. Video sam da im je falila radna snaga, tražili su mlade ljude zainteresovane za proizvodnju vina, i nakon par dana sam im poslao mejl, gde sam rekao da sam raspoložen da dođem da radim sa njima. Video sam ih posle par dana u Francuskoj, gde sam im pokazao moj projekat, i oni su bili zainteresovani. Imali smo tri berbe u Rogljevu, gde sam naučio da pravim vina, a posle toga sam godinu dana radio u Francuskoj – objašnjava Obradović.

Kako kaže, proces proizvodnje je dug, dodajući da je tek sada, nakon pet godina rada, počeo da prodaje vino.

Foto: Printscreen YouTube/Zlato Srbije

-Porodica mi je mnogo pomogla. Sve je ovo tu, zahvaljujući njima. Ja sam samo učio, a oni su mi pomogli da ostvarim sve što imam – kaže Marko.

Pink.rs

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti