Veći deo objekta dobio je fasadu

Radovi na izgradnji Kovid bolnice na Mišeluku napreduju velikom brzinom. Fasada i prozori su postavljeni, a pristupilo se unutrašnjim radovima i gradnji pristupnih puteva. Naša ekipa zatekla je veliki broj radnika na terenu.

Ovaj objekat nikao je za samo tri meseca, a otvaranje je po rečima gradonačelnika Vučevića, planirano za prvi septembar.

Bolnica će imati 600 ležaja, od čega je 220 za intenzivnu negu. Vrednost ovg projekta je 4.15 milijardi dinara, a osim bolnice, biće izgrađena i nova prateća infrastruktura, kao i neophodni pristupni putevi. Površina koju zauzima ovaj zdravstveni kompleks iznosi čak 19.500 kvadrata. U sklopu kompelksa biće i heliodrom.

Vučić na postavljanju kamena temeljca: U novoj kovid bolnici biće obezbveđeno još 220 mesta za intenzivu, što će činiti 56% ukupnog kapaciteta u pokrajini.

Predsednik Vučić je na ceremoniji polaganja kamena temeljca za ovu bolnicu rekao da cela Vojvodina trenutno broji 170 kreveta u domenu intenzivne nege, a u novoj kovid bolnici biće obezbveđeno još 220 mesta, što će činiti 56% ukupnog kapaciteta u pokrajini.

Ovo nije jedino ulaganje u medicinu u Vojvodini. Ove godine počela je gradnja novih krila Kliničkog centra Vojvodine. Radovi obuhvataju dogradnju lamela B i C Urgentno dijagnostičkog centra površine više od 33.000 kvadratnih metara, a planirana je direktna topla veza sa Poliklinikom, Internom klinikom i Urgentnim centrom. U okviru lamele B i C planiran je i hiruški blok koje će se sastojati od 16 operacionih sala, jedinica intezivne i poluintezivne nege sa ukupno 348 kreveta, 22 kreveta za hiruršku intenzivnu negu, 24 kreveta na poluintenzivnoj hirurškoj nezi i 14 kreveta za jedinicu za transplantacionu hirurgiju u okviru potpuno nove jedinice Kliničkog centra Vojvodine. Blokovi će imati ukupno 10 liftova i četiri stepenišna jezgra.

Razlika je vidljiva za samo 15 dana

Bolnica će imati 600 ležaja, od čega je 220 za intenzivnu negu

Naša ekipa bila je na ovom mestu pre samo 15 dana i tada je bila sređena fasada samo na jednoj strani objekta. Danas je situacija potpuno drugačija, fasada je postavljena na gotovo celom objektu, ugrađeni su prozori i intenzivirani unutrašnji radovi.

Vučević na postavljanju kamena temeljca: Ova investicija je naš džoker u borbi protiv kovida

– Ova investicija je naš džoker u borbi protiv kovida – istakao je gradonačelnik priliko postavljanja kamena temljeca, dodajući da je izgradnja bolnice simbolična pobeda svih građana. Vučević se tada zahvalio predsedniku Vučiću i resornim ministrima u Vladi Republike Srbije koji su prepoznali potrebu Novog Sada i omogućili hitnu izgradnju bolnice za lečenje obolelih od korona virusa.

Nakon što epidemija korona virusa prođe, kompleks će biti podvrgnut promeni namene, čime će najverovatnije postati gradska bolnica ili će dobiti novu ulogu u sklopu Kliničkog centra Vojvodine.

Nikola Bilić

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Tara
21/07/2021 16:44

Ko ce tu da radi.Godinama zapošljavanja nisu dozvoljena, od postojeceg kadra u zadnjih 10 godina mnogo ljudi otislo a oni koji su ostali pokrivaju sve rupe i u postojecim bolnicam,tsko dame bas interesuje ko ce tu da radi.

Vule
21/07/2021 21:31

Kada će biti raspisani konkursi za zapošljavanje? Septembar je iza ćoška…

Torbica Drago
22/07/2021 05:41

Radiće oni s kupljenom diplomom iz Dositejeve /s. Inace, pohvalio bih ovaj projekat, zaista najznacajniji za NS od kad je ova vlast. Bravo za bolnicu!