NOAfest: Umetnost je živa ako ima onih koji je konzumiraju

       

Novi Sad open art festival NOAfest 2018 koji će trajati do 19. septembra, otvoren je juče, 12. septembra, u Klubu Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada. Otvaranje festivala propraćeno je izložbom 21 mozaika, čiji autori su učesnici ove manifestacije.

NOAfest već petu godinu okuplja savremene umetnike. U heterogenosti umetničkog izražavanja, svake godine biran je drugačiji medij koji ih spaja. Usmeren je na istraživanje odnosa akcije i reakcije u društvu, okupljanje i aktivno učešće umetnika i saradnika i uticaj koji ostavlja na publiku. Lajtmotiv festivala je “Umetnost je živa ako ima onih koji je konzumiraju”.

Na ovogodošnjem festivalu, umetnici iz Srbije su: Dunja Sirmium, Miljana Radojčić, Marijana Rakičević, Stefan Stančić, Sofija Marković, Dina Stamatović, Ana Miljković, Milica Vujnić, Biljana Đoković, Milica Vuković, Anđelka Radojević, Natalija Miladinović, Milan Ćuk, Ljiljana Rivić, Mirko Ćetković, Nenad Marković, Darko Burnać, Jelena Pejović.

Pored njih, učestvuju i umetnici iz regiona: Nikolina Manojlović Vračar iz Hrvatske, Zoran Živković iz Crne Gore i Krum Šarankov iz Bugarske.

Nastavak festivala uslediće u petak 14. septembra u dvorcu Eđšeg, sa početkom u 18 časova, kada će biti otvorena izložba dečjih mozaika koja će održati radionice pod stručnim vođstvom Ljiljane Rivić tokom subote i nedelje, 15. i 16. septembra, od 11 do 14 časova.

U ponedeljak i utorak, 17. i 18. septembra, biće priređene NOA radionice pod nazivom Mozaik od boja i reči sa predškolcima iz PU Radosno detinjstvo, a otvorenim časom, u sredu 19. septembra, na Tribini mladih KCNS-a, u 12 časova, na kome će se razgovarati o mozaiku sa učenicima i studentima, biće zatvoren ovogodišnji NOAfest.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments