Foto:ilustracija, Pexels, Daniel Frese
Građani Novog Sada u mogućnosti su da dobiju uvid u urbanistički projekat izgradnje Botaničke bašte na Petrovaradinu.

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove oglasila je javni poziv za prezentaciju Urbanističkog projekta izgradnje kompleksa Botaničke bašte, koji će biti dostupan svega sedam dana.

Područje na kome se planira Botanička bašta je severoistočni obod zone objekta odbrane Hornverka, između linije severnog oboda bedema Petrovaradinske tvrđave i planirane pešačko-biciklističke staze.

Kompleks obuhvata oko četiri hektara, a u okviru Botaničke bašte planira se uređenje tematskih zona biljaka na otvorenom, ali i prateći sadržaji.

Javna prezentacija je radnim danima u periodu od 10. do 16. novembra od 10 do 13 časova u zgradi Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove, Školska 3, u kancelariji 32 na 2. spratu. Dokumentacija je dostupna i OVDE.

nsuzivo.rs

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ivana
13/11/2022 10:07

Hvala Bogu da se neko setio i ovoga za NS. Odlicna ideja.

Sara
13/11/2022 17:42

Bravo, to je projekt koji zaslužuje pažnju i odobravanje! Tako nešto nedostaje Novom Sadu i pored njegovih parkova, nejednakog kvaliteta. Pre mnogo godina, možda će se stariji Novosađani sećati, postojalo je, čini mi se na istom mestu, nešto kao mali zoološki vrt na tvrđavi. Mesto je bilo idealno, prostraneo, zeleno, ograđeno zidinama tvrđave, ali nije dugo opstalo, ipak nije bilo uslova. Naravno, botanička bašta je bolja zamisao i nadamo se da će biti i ostvarena

Vidoje
14/11/2022 10:05
Reply to  Sara

Nije projekt nego projekAt jer se sluzimo srpskim jezikom a ne ustaskim 🙂

Vanja
15/11/2022 21:51
Reply to  Vidoje

Ti si baš opterećen

maza
14/11/2022 23:38

Jedva čekam!!Ideja je odlična.Kad če biti gotovo??
Molim Vas nemojte i ove zime pretvoriti u klizalište Dunavski park. Park je tako romantičan i zimi.Za kazalište je bilo fenomenalno mesto na glavnom platou na Štranda.Hvalaaaa…

maza
14/11/2022 23:42

Baš lepo ,jedva čekam da se završi.Kad če biti završena??
Molim Vas nemojte Dunavski Park i ove zime pretvoriti u klizalište.Tako je romantičan kad pada sneg.
Hvalaaa..