Foto: Grad Novi Sad

Za NS Uživo iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije kažu da je za celokupnu investiciju izdvojeno 50,2 miliona dinara

Najmlađi su se najviše obradovali novom igralištu; foto: Grad Novi Sad

Stanovnici 14 novosadskih mesnih zajednica dobili su nova dečija igrališta, teretane na otvorenom i terene za street work out. Za NS Uživo iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije kažu da je za celokupnu investiciju izdvojeno 50,2 miliona dinara.

-Najmlađi sugrađani od sada će moći da se igraju na novim igralištima, dok će stariji vežbati na novim teretana na otvorenom i street work out terenima – kažu u Gradskoj kući.

IGRA I ZDRAVLJE

Na sedam novih dečijih igrališta igraće se deca u Bukovcu, Petrovaradinu, Grbavici, Telepu, Podbari, Detelinari i Budisavi. Realizacijom projekta otvoreno je i 10 teretana na otvorenom i pet street work out terena širom grada i u prigradskim naseljima.

Street work, takozvano ulično vežbanje, koje je više od 10 godina populano u Americi, sve više postaje trend i u Novom Sadu. A teretane na otvorenom preko leta privlače veliki broj Novosađana.

Izgrađeno je 10 teretana, sedam dečijih igrališta i pet street work out terena na 14 lokacija u gradu

VEŽBANJE U PRIRODI

Naša ekipa je juče u Limanskom parku u 11 pre podne zatekla petnaestak vežbača, koji su trenirali uprkos teškoj vrućini.

Nove teretane na otvorenom nalaze se na Podbari, Petrovaradinu, Telepu, Donjem Sajlovu, Pejićevim salašima, Nemanovcima, Bistrici, Stepanovićevu, Bukovcu i Begeču. A pet novih street work out terena dobila je Podbara, Detelinara, Liman, Bistrica i Stepanovićevo.

  1. Karan
4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jelena
16/07/2021 14:00

A da li se moze ikako u skorije vreme barem popraviti postojece igraliste u dvoristu Maksima Gorkog 12?Nista od igralista nije u funkciji a dece ima

Marina
16/07/2021 22:32

Ljudi, ovo na fotografiji je kostalo preko 2 MILIONA dinara, oko 20.000 evra!? Ja ne znam evo…

Vesna
17/07/2021 08:54

Lepo. A za Veternik nikad nista….

Žile
17/07/2021 20:26

A slana bara , Klisa i vidovdansko naselje šta je sa njima ?