Foto: istock / maroke
Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola objavio je da će se od ponedeljka, 11. oktobra, nastava izvoditi po drugom modelu, odnosno po kombinovanom u srednjim školama na teritoriji osam lokalnih samouprava.
Mere važe za Beograd, Veliku Planu, Vlasotince, Vrnjačku Banju, Lajkovac, Lebane, Temerin i Šabac.

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Prema podacima koje je Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ dostavio Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u periodu od 27. septembra do 6. oktobra 2021. godine, je da je broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio 2774 obolelih.

Mere važe za Beograd, Veliku Planu, Vlasotince, Vrnjačku Banju, Lajkovac, Lebane, Temerin i Šabac.

Ukupno je 992 odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 120 grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

nsuzivo.rs/kurir.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ja pa ja
08/10/2021 17:39

U Novom Sadu nema korone , opusteno