Foto: Čitaoci portala NS Uživo

Parkinzi duž Bulevara Evropa, koji su izgrađeni u okviru prve faze radova koje je sprovela Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije biće pušteni u upotrebu.

Realizacijom investicije vredne oko 60 miliona dinara, obezbeđeno je 181 novo parking mesto duž Bulevara Evropa – od Ulice Janka Veselinovića do Hadži Ruvimove 54 parking mesta, od Hadži Ruvimove do Branka Bajića 49 parking mesta i od Branka Bajića do Futoške ulice 78 parking mesta.

Projekat izgradnje parkinga na Bulevaru Evrope, započet u avgustu ove godine, realizuje se fazno. Projekat podrazumeva izgradnju jednostranog parkinga sa kosom šemom parkiranja, uz desnu kolovoznu traku na strani stambene zone Detelinara.

Drugom fazom biće obuhvaćena deonica između Ulice Janka Veselinovića i Ulice Кornelija Stankovića, gde je predviđena izgradnja 20 parking mesta, tako da će uz Bulevar Evrope, na kompletnoj deonici, od Ulice Janka Veselinovića do Futoškog puta, biti izgrađeno ukupno 201 parking mesto.

Predviđena  je i pešačka veza između novoizgrađenog parkinga i postojećeg trotoara, kao i očuvanje i zaštita svakog stabla drvoreda koji se nalazi na Bulevaru Evrope.

Nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
S.
21/12/2020 16:01

Kakva sad pesacka staza izmedju parkinga i trotoara?? Hoce li ostaviti neku travku uopste?
Na stranu sto i ovako idioti idu po biciklistickoj stazi, sad ce jos vise zbog parkinga pa jos i pesacku da dodaju tu negde. Tacno za ugraditi motornu testeru na bicikle…

Nikola
21/12/2020 16:50

To nije ni petina broja parking mesta koje je zaista potrebno na toj lokaciji. Svaki dan od Kornelija Stankovica do Futoske ulice stoje parkirane stotine vozila tako sto zakrce jednu parking traku. Saobracaj je nemoguc posle 17h. Zasto je uradite i drugu stranu bulevara ? Kao sto je to uradjeno od Seratona do kruznog toka. Kao da se neko iz sprda sa prostornim planiranjem

Miki
21/12/2020 19:03

Bravo – uništili ste zelenilo, a problem niste rešili. Automobili i dalje parkirani duž cele ulice Veselina Masleše.
Kad budem video nultu toleranciju za takvo parkiranje, prihvatiću da je uništavanje zelenila bilo neophodno. U suprotnom – sistem jednosmernih ulica bi rešio problem (ali ne bi napunio pojedine džepove)

Tanja
22/12/2020 08:17

Kad ce doci na red parking mesta u ul. Veselin Maslesa od kruznog toka u Kornelija Stankovica prema kulama kod pruge.
Na tom potezu ljudi se leti parkiraju u prasini i rupama, a zimi u blatu.
Ali to je bedno radnicko naselje pa moze kako bilo.
Lepo je to tako tretirati stanovike ovog grada.
Zar ne zasluzujemo svi isti tretman, zar i mi na staroj Detelinari nismo vasi glasaci.
Hvala vam.