Nova ulaganja u Komunalnu policiju

       

Osam godina rada Komunalne policije Grada Novog Sada obeleženo je danas, 29. novembra.

Član Gradskog veća za komunalne delatnosti Vladimir Stojković posetio je Komunalnu policiju Grada Novog Sada povodom obeležavanja osam godina njihovog rada. U novembru 2010. godine, u skladu sa Zakonom o Komunalnoj policiji, u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove obrazovana je Komunalna policija, čijim radom se obezbeđuje izvršavanje poslova iz nadležnosti Grada Novog Sada, a u oblastima komunalnih delatnosti, zaštite životne sredine, ljudi i dobara, zaštite i održavanja reda u korišćenju zemljišta, prostora, lokalnih puteva, ulica i drugih javnih objekata.

“Komunalna policija već osam godina radi u interesu građana i njihove bezbednosti, vodi računa o redu, daje savete i sankcioniše kada je to potrebno, a značajna je pomoć u radu redovnog organa reda i mira. Na Gradu je da pomogne da što bolje obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti. Kao što smo i najavili prošle godine nastavili smo da ulažemo u opremu komunalne policije i Grad je obezbedio dva nova putnička i jedno terensko vozilo što će umnogome doprineti kvalitetnijem i efikasnijem obavljanju komunalno-policijskih poslova s obzirom na teritorijalnu rasprostranjenost Grada Novog Sada i konfiguraciju terena prigradskih naselja koja su takođe predmet kontrole i preventivnog rada ovog sektora”,  rekao je član Gradskog veća Vladimir Stojković čestitajući osmogodišnjicu rada pripadnicima Komunalne policije.

“Tokom ove godine prirodnim odlivom službu je napustilo sedam komunalnih policajaca, ali je na njihovo mesto došlo pet novih koji su u ranijem periodu uspešno završili kurs i prošli obuku osposobljavanja predviđene Zakonom o komunalnoj policiji. Od početka godine službi Komunalne policije sugrađani su se obratili više od 13 hiljada puta i za taj vremenski period izdali smo preko 2300 prekršajnih naloga na osnovu raznih odluka koje primenjujemo. Takođe smo pružili više od pedeset asistencija inspektorima Uprave za inspekcijske poslove tokom sprovođenja određenih mera, a bili smo angažovani i prilikom održavanja svih značajnijih manifestacija za Grad Novi Sad”, naglasio je Miroslav Laketić.

Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić rekao je da trenutno Komunalnu policiju Grada Novog Sada čine tri šefa odeljenja i 47 komunalnih policajaca.

Pavlović Milorad i Jugović Bogdan proglašeni su za najbolje komunalne policajce ove godine, a član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković uručio im je prigodne poklone.

Autor: nsuzivo.rs

 

4
Komentari:

4 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
4 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Tijana

Ma sta oni rade, idu po radnjama jedu za dz i sede po kaficima piju kafe besplatno. Kod mene u radnji su jeli jer “cuvaju radnju da ne dodje inspekcija” a u kaficu pored popiju kafu. Uđu u radnju sa pričom:”dajte rešenje o reklami” ako kažete da nemate počne priča:”nije problem mi ćemo vas čuvati od inspekcije mogli bi nesto slatko” da bi na kraju ispalo da firmarina ne treba za male radnje.
Kada ih noću pozoveš zbog buke kažu ne izlazimo zovite upravnika.

Talandara

A ste ce njima Jeep Zastava Fiat nije dobar za gospodu

Jovan

Umesto da raspuste te redare sa kursom oni još troše novac na njih…

Mladen

Komunalna policija ili ti gomila lezilebovica koji nisu nadlezni nizasta u ovom gradu kad ih pozoves. Tako da je jedina svrha njihovog postojanja zaposljavanje stranackih kadrova i onih preko veze.