Očekuje se da u drugoj polovini 2019. godine zgrada Radio-televizije Vojvodine bude u potpunosti završena.  

’’Sve smo bliži danu povrtaka RTV ”Vojvodina” na staru adresu. Najavljene aktivnosti realizuju se planiranom dinamikom. Republička i Pokrajinska vlada nastavljaju da ulažu u izgradnju samog objekta, a Grad Novi Sad već ove godine priprema projektno-tehničku dokumentaciju i prve novčane iznose za parterno uređenje ovog lokaliteta, što podrazumeva izgradnju parkinga, saobraćajnica, javne rasvete i ostalih potrebnih sadržaja. Ponosni smo, i više nego zadovoljni realizacijom ovog zajedničkog poduhvata svih nivoa vlasti’’, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića radovi napreduju i brže nego što je predviđeno za aktuelnu fazu.

’’Zajednički smo pripremili ovu investiciju i trudili se da, na zgarištu zgrade koja je pogođena 1999. godine u bombardovanju, postavimo dobre temelje za novi objekat. Verujem da ćemo ugovor za drugu fazu radova imati tokom leta ili rane jeseni. U drugoj polovini sledeće godine imaćemo potpuno novi objekat, sa dodatnom savremenom opremom, i RTV ”Vojvodina” će sa ove lokacije pustiti signal. To će značiti ne samo zaposlenima, već pre svega gledaocima, ali i čitavoj zemlji. Pokazali smo da možemo da obnovimo ono što je porušeno, i da brinemo o medijskom javnom servisu gde se emituje program na 12 jezika, a to su vrednosti za koje se zalaže civilizovan svet’’, rekao je Mirović.

Direktor RTV ”Vojvodina” Miodrag Koprivica istakao je da je država Srbija prepoznala potrebu građana Vojvodine da se javni medijski servis obnovi izgradnjom modernog poslovnog i studijskog prostora.

’’Veoma smo zahvalni Gradu, Pokrajini i Republici za sve napore koje kontinuirano ulažu u ovaj projekat, a 36 miliona evra država u različitim oblicima obezbeđuje da se on završi.To treba da imaju u vidu svi koji procenjuju medijsku scenu Srbije, jer obezbediti toliko novca za jednu medijsku kuću je vrlo teško i u Evropi, a posebno u Srbiji. Svi subjekti uključeni u u realizaciju investicije su dobro koordinisani, a izvođač je brz i efikasan’’, izjavio je Koprivica.

Kako je najavio interdisciplinarna komisija stručnjaka iz Novog Sada i Beograda za oko mesec dana će izneti predlog za opremanje novog objekta najsavremenijom opremom. On je dodao da će biti upotrebljeno dvadeset posto stare opreme, a nova će biti nabavljana paralelno sa završetkom izgradnje objekta.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan
30/05/2018 21:21

Gradsku bolnicu nemamo, domovi zdravlja zagušeni pacijentima, ljudi umiru jer ne stižu do doktora a novac se troši na zgradu televizije. Najgore što bi to većina isto učinila da je u prilici jer o najbitnijim potrebama ne razmišljamo već je šminka i forma bitna. Program rtv-a je dobar ili prosečan i u ovim uslovima, međutim dok je postojala prethodna zgrada opremljena i velika program je bio očajan. Verovatno će tako biti i od 2019.