Borislav Novaković pokušava da zaplaši medije da prestanu da pišu o Predragu Dragojeviću, osumnjičenom za više krivičnih dela i čoveku od najvećeg poverenja Vuka Jeremića u Novom Sadu. Novaković je najavio da će krivično goniti sve novinare i medije, koji su se drznuli da objave da je protiv Dragojevića od 1994. do 2015. godine podneto čak pet krivičnih prijava.

Nekoliko biviših demokrata, s kojima smo razgovarali, među kojima je nekoliko advokata i političara, objašnjava da Novaković na ovaj način pokušava da svog stranačkog kolegu predstavi kao žrtvu i da fokus javnosti skrene na drugu stranu. Oni su želeli da ostanu anonimni, kako bi izbegli da Novaković i njih tuži. Ali kažu da bi Novaković, koji neprestano insistira na svojoj borbi protiv korupcije, umesto tužbi trebalo javnosti da podnese izveštaj da li je tačno da je Dragojević imao policijski dosije, i da li ga još uvek ima?

– Očigledno je da je policijski, ili sudski dosije uslov za dobijanje funkcije u Narodnoj stranci. Podsetiću vas da je Novaković od početka svoje karijere učestvovao u raznim aferama. Prvo je osumnjčen da je lažno glasao za Zakon o radu 2003. godine dok je bio na službenom putu u Solunu. Zatim je hapšen zbog više korupcionaških afera u vezi s gradnjom hotela u Novom Sadu i gradnjom Bulevara Evrope. Vuka Jeremića, šefa Narodne stranke mediji su optuživali da je nezakonito dobijao pare od tajkuna iz Hong Konga. I na kraju, saznali smo da predsednik Izvršnog odbora ima više krivičnih prijava. Neobičan politički pedigre – kaže nekoliko naših sagovornika.

Oni ističu i da bi Novaković morao da odgovori Novosađanima da li je tačno da je Dragojević osam godina primao platu od para poreskih obveznika, na osnovu fiktivnog zaposlenja u novosadskom Vodovodu, a da za sve te godine nijednom nije otišao na posao.

– Ukoliko se izdajete za borca za pravdu, onda bi bilo dobro da objasnite zašto je poželjno i dobro da vaš stranački kolega dobija platu, a da ne dolazi na posao? Na koji način će takva praksa pomoći boljem životu Novosađana, za koje se navodno borite? Takođe, Novaković bi Novosađane mogao da informiše da li se još uvek vodi kao radnik Uprave za građevinsko zemljište i investicije, bivšeg ZIG-a, koji je kako su tvrdili tužilaštvo i mediji, kao direktor oštetio za 4,5 miliona evra u aferi s gradnjom Bulevara Evrope – navode naši sagovornici.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Сремац
18/03/2021 17:07

Сви сте ви исти – политичке проститутке. Наравно као таквим вам је битан само лични интерес и ваш рад се огледа у прелетању на боље јасле. Срећа ваша што је овај напаћени, преварени, осиромашени народ изгибио вољу за све, па и бунт. Срам вас било све скупа.

Neba
19/03/2021 13:30

Vi ste mentoli neopevani!!!!!!!!!’n

Komsa
19/03/2021 21:25

Istina boli !!! novinari nisu nista izmislili , znaju to svi da je Kljakavi neradnik , muljator , manipulator bahati zelenas …da su te krivicne njegove i nije mu niko to pripisao nego ih je dotični posteno zaradio.