Foto: Biznis i Finansije

Savet za odlučivanje o pravu korišćenja kolektivnog žiga “Čuvarkuća” dodelio je taj žig za tri proizvoda u oblasti mesnih prerađevina kompanije Bojčin eko turs d.o.o. i za devet vrsta flaširanih voda Naftne industrije Srbije a.d, navedeno je na portalu Privredne komore Srbije.

Jovan Milivojević, direktor kompanije Bojčin eko turs kaže da osvajanje žiga za ovu kompaniju znači mnogo jer svedoči o tome da je prepoznat i da se vrednuje model koji primenjuju – veliki trud i podrška očuvanju genetičkih resursa starih rasa, uzgojem autohtonih vrsta, kao što je mangulica. – Nastojimo da sve u proizvodnji bude domaće, domaća sirovina, domaći rad, mangulica se uzgaja na području Bojčinske šume, čime se valorizuju i zaštićena područja – kaže direktor te kompanije.

Još jedna kompanija čiji će proizvodi poneti žig Čuvarkuće je NIS a.d. NIS Naftagas je tokom hidrogeoloških istraživanja na Fruškoj gori u periodu od 1995. do 2004. godine otkrio izvorišta vode vrhunskog kvaliteta. Pogon punionice sagrađen je 2004.godine, a proizvodnja je zvanično puštena u rad 2005.godine. U samom početku proizvodilo se za interne potrebe NIS Naftagasa, da bi od 2006. godine počeo plasman proizvoda na tržište.

– Ponosni smo na žig “Čuvarkuća” koji predstavlja još jedan dokaz vrhunskog kvaliteta Jazak vode koja potiče iz najstarijeg srpskog nacionalnog parka, Fruška gora. Jazak voda protiče kroz krečnjačko-dolomitske stene čije je stvaranje počelo pre čak 30 miliona godina i upravo ovaj jedinstveni geografski položaj zaslužan je za njen harmonizovani mineralni sastav, kristalnu čistoću i svežinu – kaže Nenad Đukić, rukovodilac Pogona za proizvodnju pijaće vode “Jazak”.

Proizvodi ovih kompanija pridružili su se porodici Čuvarkuća u okviru strateškog projekta Stvarano u Srbiji, koja sada ima 878 proizvoda sa tim žigom, kao potvrdom kvaliteta i potvrdom da je najveći deo proizvoda stvoren u Srbiji, domaćim resursima i od domaćih sirovina.

ekapija.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments