U policiji kažu da su prvi rezultati istrage pokazali da su se Mirsad i Stojan posvađali zbog narušenih komšijskih odnosa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Mirsada L. (67) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubistvo.

Ovaj Novosađanin se tereti da je, juče, na Klisi, odgurnuo sedamdesetjednogodišnjeg sugrađanina Stojana K. (71) koji je, kako se sumnja, preminuo od posledica pada.

Mirsad je zadržan do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje, saopštila je policija.

Komšije iz Novog Sada se posvađale, posle okršaja Stojanovo telo pronađeno na betonu u lokvi krvi, a Mirsad je pozvao policiju i čekao

Incident se dogodio u subotu oko 13 časova na uglu Povrtarske i Primorske ulice u novosadskom naselju Klisa, a u Hitnoj pomoći potvrđeno je za “Blic” da je njihova ekipa intervenisala na licu mesta, da su Stojanovo telo zatekli na trotoaru u lokvi krvi, te da su lekari samo mogli da konstatuju smrt.

U policiji kažu da su prvi rezultati istrage pokazali da su se Mirsad i Stojan posvađali zbog narušenih komšijskih odnosa, nakon čega je Mirsad odgurnuo Stojana koji je nezgodno pao i udario glavom o beton, a zatim ubrzo i preminuo.

Ovu priču potvrdila je i Mirsadova supruga Amalija koja kaže da je njena porodica već dugo imala problema sa pokojnikom koji je, kako je rekla, verbalno maltretirao mnoge komšije.

“Ovo nije prvi put da je Stojan napao mog supruga. Sada je međutim pokušao fizički sa njim da se obračuna. Nešto mu je dobacio, moj suprug mu je odgovorio i Stojan ga je uhvatio za revere i ogrebao rukom po licu. Mirsad ga je samo odgurnuo od sebe braneći se, a Stojan je nezgodno pao i preminuo” – priča uzrujana Amalija za “Blic”.

Stojanova porodica nije bila raspoložena za razgovor sa novinarima, ali je njegova sestra kratko rekla da je istina da su imali raznih nesuglasica sa Mirsadovom porodicom.

“Zaista ne znam šta se desilo. Čekamo nalaze obdukcije i policiju da završi istragu pa ćemo znati da li je bilo namerno ili slučajno – izjavila je sestra pokojnog Stojana ne želeći da priča o tome zbog čega su se svađali sa Mirsadovom porodicom.

Incident se odigrao prekoputa Najlon pijace koja je u to doba prepuna ljudi i brojni ulični prodavci koji svoju robu prodaju na ulici kažu da su shvatili da se nešto dešava tek kada su videli kola Hitne pomoći.

Autor: Telegraf/Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments