Ljubitelji knjige koji vreme provode na gradskoj plaži Štrand od sada imaju priliku da uživaju u sadržajima Gradske biblioteke u novom, većem i boljem objektu.

Projekat ”Dunavska biblioteka” realizovan je u saradnji Gradske biblioteke i JKP ”Gradsko zelenilo”, a posetioci Štranda moći će besplatno, tokom avgusta, uz člansku kartu Biblioteke, da iznajme knjige, novine, časopise, i da uživaju u kulturnom programu i edukativnim radionicama.

Otvaranju Biblioteke, između ostalih, prisustvovali su direktor te ustanove Dragan Kojić, osnivač agencije ”Heror Media Point” Nataša Heror i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

“Osim što nudi širok izbor pisane reči, ova letnja biblioteka organizuje i brojne kulturne događaje u kojima posetioci Štranda mogu uživati. Takođe manifestacija ”Pod krošnjama na Štrandu” doprinosi i multikulturalnosti, nudeći učenje brojnih jezika koji se govore u Novom Sadu, na šta smo posebno ponosni”, naglasio je Rožić.

Već devetu godinu za redom čitaocima je u letnjoj biblioteci dostupna štampa i na jezicima nacinalnih manjina, posredstvom agencije ”Heror Media Point”, a uz učešće Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija, već šesti put realizuje se manifestacija ”Pod krošnjama na Štrandu”. Radionice u svrhu promocije jezika nacionalnih manjina namenjene su prvenstveno deci uzrasta od 5 do 12 godina, a održavaju se svakog radnog dana od 19 do 20 časova.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments