Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Da Grad Novi Sad redovno brine o najstarijim sugrađanim i nastoji da poboljša uslove svih domena koji su im od koristi, naglasio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom izborne sednice Skupštine Udruženja penzionera Grada Novog Sada i izbora radnih tela

Vučević je istakao da Grad i Udruženje penzionera Grada Novog Sada nastavljaju intenzivnu kvalitetnu saradnju, koja može biti primer drugim lokalnim samoupravama kako da na najbolji način podrže penzionere.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Mi naše penzionere pomažemo kontinuirano. Uložili smo u obnovu objekta gde je sedište Udruženja u Poštanskoj ulici i tamo će biti još investicija. Nastojimo da ceo grad bude ravnomerno pokriven Klubovima penzionera. Trenutno ih ima 19, a ove godine gradimo potpuno nov objekat u Starim Ledincima. Bez obzira na brojne izazove i situaciju u celom svetu, i ove godine omogućili smo da stariji sugrađani preko Udruženja idu u banje i na letovanje. Cilj nam je da im obezbedimo što bolje uslove za život, te da im se zahvalimo na podršci koju oni daju Gradu i na njihovom odgovornom ponašanju kojim doprinose društvu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada Momo Čolaković istakao je da će na današnjoj sednici biti razmotreni izveštaji o četvorogodišnjem radu, te da će biti donet program rada za naredne četiri godine.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Zahvalni smo gradonačelniku Vučeviću što je sa nama da zajedno ocenimo koliko su korisnici penzija doprineli da život u Novom Sadu bude prijatniji i lepši. Mi ćemo i u narednom periodu biti koncentrisani na to da omogućimo bolji materijalni i socijalni položaj penzionera, veću brigu društva o starim ljudima koji imaju preko 65 godina, a u Novom Sadu ima ih blizu 80 000 – izjavio je Čolaković i zahvalio se predsedniku Saveza penzionera Srbije i pobratimima iz Udruženja penzionera Grada Niša što su se odazvali pozivu da prisustvuju Izbornoj sednici Skupštine Udruženja penzionera Grada Novog Sada.

Ovom prilikom uručene su i diplome i počasne članske karte pomažućim i počasnim članovima Udruženja penzionera.
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments