Novi Sad domaćin seminara podrške u reintegraciji i prihvatu osuđenih lica i maloletnika

       

U Novom Sadu održava se četvrti seminar u okviru programa izgradnje kapaciteta, “Mreže organizacija civilnog društva za podršku u reintegraciji i prihvatu osuđenih lica i maloletnika u sukobu sa zakonom”.

Tim povodom, zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević primio je u Gradskoj kući predstavnika Misije OEBS u Srbiji Bratislava Redžića i predstavnike nevladinih organizacija koje su deo pomenute Mreže.

Poželevši dobrodošlicu gostima, zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević je istakao da je Grad Novi Sad primer dobre prakse u mnogim oblastima društvenog delovanja i da je zainteresovan za sve inicijative koje doprinose boljitku i bezbednosti svojih građana.

Prisutni predstavnici Mreže organizacija civilnog društva iz Beograda, Zagreba, Kruševca, Sombora, Niša, Kragujevca, Valjeva i Novog Sada upoznali su zamenika gradonačelnika sa svojim radom i sa ciljevima Mreže koja je u nastanku i koja će do kraja godine biti zvanično registrovana kao krovna organizacija za podršku osobama koje su bile na izvršenju kazne zatvora, ili neke od institucionalnih vaspitnih mera.

Ovaj projekat podržala je Misija OEBS u Srbiji, čiji je predstavnik Bratislav Redžić objasnio da je cilj Mreže da organizacije zajedničkim delovanjem menjaju loš status bivše osuđenih lica u Srbiji kako na zakonodavnom, tako i na nivou razvijanja kvalitetnih postpenalnih programa za reintegraciju ovih lica. On je istakao da je u tom procesu veoma važna podrška lokalnih zajednica u koje se ova lica vraćaju i pohvalio Grad Novi Sad koji je prepoznao potrebu da se uključi u rešavanje ovog problema.

Prisutni su se složili da je u ovom zadatku veoma važna multisektorska saradnja, kao i prevencija problema u najranijem periodu i zaključili da Grad Novi Sad ima potencijal da u ovoj oblasti preuzme ulogu lidera među lokalnim samoupravama.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments