Foto: Sremska televizija/

Novosadsko tamburaško nasleđe naišlo je na veliko interesovanje i pozitivne ocene

Saradnja „Tamburica festa“ i „Balkan Panorama film festivala“ iz Izmira, potvrđena je prvim kadrovima snimanja dugometražnog dokumentarnog filma o tamburici. Film se snima povodom 15 godina  svetskog festivala tamburaške muzike i promoviše naše kulturno nasleđe i turističke potencijale Novog Sada i Vojvodine, koje je izazvalo ogromnu pažnju medija u Turskoj sa pregršt pozitivnih tonova.

– Informacija o našem zajedničkom poduhvatu emitovana je na više od stotinu medija u Turskoj, kako na raznoraznim portalima, tako i u vodećim dnevnim novinama i televizijskim kanalima. Među njima mogli bismo da nabrojimo medije koji na specijalnim mrežama ponaosob imaju više od milion pratilaca na društvenim mrežema a to su Anadolu agency, Beyazperde, MSN, Populaer Sinema, Sadibey, Oteki Sinema, Time Balkan, Haberler, Son Dakika, Medya Ege- istakao je profesor Sali S.Salini, predavač na Akademiji za film u Izmiru i direktor filmskog festivala u tom gradu u Turskoj.

On takođe naglašava da je prijatno iznenađen odzivom medija koji su, kako ističe, već istog dana pridali značaj saradnji dve kulturne institucije.

Ovogodišnji, 14. po redu “Tamburica fest” biće održan od 19. do 21. avgusta u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, a “zemlja prijatelj” festivala je, Turska.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments