Foto: Grad Novi Sad

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović potpisala je danas sporazum o uključivanju Grada Novog Sada u BEFS bazu (Base Of European Funding Source), objedinjenu bazu podataka o projektima korisnika sa teritorije AP Vojvodine, koji se finansiraju iz eksternih izvora. Sporazum je potpisan sa direktorom Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Aleksandrom Simurdićem, jer ovaj Fond upravlja softverom za praćenje izvora finansiranja projekata.

-Potpisivanjem sporazuma o uključivanju našeg grada u bazu za praćenje izvora finansiranja, Novi Sad, kao jedinica lokalne samouprave, doprinosi procesu evropskih integracija i strateškom opredeljenju Srbije- rekla je Marinković Radomirović.

Sporazum je potpisalo 45 predstavnika vojvođanskih gradova i opština, a potpisivanju je prisustvovao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

BEFS baza i podaci u njoj treba da služe dobijanju pokazatelja koji će biti od koristi pokrajinskoj administraciji u kreiranju budućih javnih politika i unapređenju institucionalnih kapaciteta AP Vojvodine.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments