Najveći modni festival na našim prostorima i peta po veličini Nedelja mode u Evropi, Serbia Fashion Week biće održan od 20. do 27. novembra u Novom Sadu i Beogradu.

Serbia Fashion Week biće svečano otvoren 20. novembra u 10 časova u Domu Narodne skupštine Republike Srbije konferencijom „Brendiranje modom – Značaj mode u brendiranju zemalja i turističkih destinacija“ kada će neki od najvećih svetskih i domaćih stručnjaka učestvovati u panel diskusijama.

Revijalni deo i ujedno glavni deo internacionalnog festivala mode i umetnosti, Serbia Fashion Week-a, oduševiće modne sladokusce brojnim, svetski poznatim dizajnerima kao što su Emerik Fransoa iz Francuske, Erik Rosete iz Amerike, Martin Van Mulken iz Holandije, Siril Mirat iz Francuske i drugi. Pravo bogatstvo Serbia Fashion Week-a čini i veliki broj srpskih dizajnera koji ovu manifestaciju predstavljaju svuda u svetu, te će ove godine svoje nove kolekcije prikazati publici već poznati i omiljeni gosti Nacionalne nedelje mode, kao i neki koji će prvi put imati priliku da se predstave publici koja dolazi sa svih strana sveta. Samo neka od brojnih domaćih imena koja će nastupiti su Bata Spasojević, Mladen Milivojević Baron, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Marija Šabić, Vlastimir Jovanov, Lepa Couture, Milica Tričković, Suzana Perić i mnogi drugi.

Pored glamuroznih revija, Serbia Fashion Week pruža priliku posetiocima da prisustvuju predavanjima najvećih evropskih stručnjaka u oblasti modne industrije. Ovaj veoma važan segment Nacionalne nedelje mode čine konferencije, seminari i B2B susreti kojima će i ove sezone prisustvovati predavači iz oblasti dizajna, mode kao umetnosti i vrhunski konsultanti u oblasti osvajanja novih tržišta i izvoza kao što su Donald Potar, Davide Forloni, predstavnik modnog instituta Marangoni iz Milana, Vilijam Arloti i Hana Hadžiavdagić Tabaković.

Svečana dodela nagrada Serbia Fashion Awards biće održana 27. novembra u 19 časova u ambasadi Italije u Beogradu.

Ulaznice za predstojeći Serbia Fashion Week u prodaji su na svim Gigs Tix prodajnim mestima kao i putem sajta.

 

Izvor: serbiafashionweek.com

Foto: Instagram

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments