NOVI SAD SE GRADI: Počela sanacija kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju (FOTO/VIDEO)

Foto: gradskeinfo.rs

Počeli su radovi na sanaciji kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju u Novom Sadu, usled čega je kod Žeželjevog mosta za pešake i bicikliste zatvoren deo šetališta.

Naime, nakon višemesečnog postepenog urušavanja nasipa na Beogradskom keju usled loše hidrološke situacije, gotovo dvogodišnjeg niskog vodostaja Dunava, na kanalizacionom izlivu se formiralo slapište koje je doprinelo eroziji obale ispod izliva i dalje prouzrokovalo urušavanje kamenih prizmi kojima je nasip obložen.

U drugom kvartalu ove godine raspisan je tender za sanaciju i rekonstrukciju kanalizacionog izliva na tom delu nasipa i odabrani su izvođači radova, ali su se čekali povoljni uslovi za početak radova.

Foto: gradskeinfo.rs

Radovi podrazumevaju skidanje oštećene kamene obloge sa obale i postavljanje nove, odnosno injektiranje ispod kolektora, izradu obaloutvrde i betoniranje (zalivanje slapišnog dela).

Zbog niskog vodostaja Dunava stekli su se uslovi da se počne sa sanacijom i radovi su krenuli, a njihova dinamika zavisiće od vodostaja.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
NS
18.09.2023 15:56

Zašto se kanalizacija izliva direktno u Dunav? Zašto ne postoji pročistač otpadnih voda?

Povezane vesti