Kako nezvanično saznajemo, više od 50 osoba uhapšeno je sinoć u obračunu policije i demonstranata koji su demolirali Gradsku kuću i prostorije Srpske napredne stranke.

Naizgled mirni protesti pretvorili su se masovne nerede kakvim naš grad nije skoro svedočio. Do eskalacije protesta došlo je kada je grupa huligana počela da skrnavi objekat Gradske kuće. Razbijeni proziri, ulazna vrata i polupane nadzorne kamere, samo su deo štete koje je pretrpeo jedan od najvažnijih simbola Srpske Atine.

Da je divljaštvo i iživljavanje na praznom objektu pogrešan tok protesta, potvrđuju i pojedini prisutni Novosađani koji su pokušali da zaustave organizovane nasilnike.

Vrhunac agresije bio je obračun vandala sa pripadnicima policije. Baklje, kamenisce, suzavci i pendreci sinoć su poslali ružnu sliku našeg grada koja je obišla Srbiju, region i svet. Oni prisutni, koji nisu želeli nasilje, mogli su sa sigurne distance da posmatraju potresne prizore divljaštva.

Među uhapšenim licima nalazi se veliki broj osoba koji su inicirali demoliranje pomenutih objekata. Više informacija biće poznato nakon zvaničnog saopštenja.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mali Zvrk
09/07/2020 18:42

I treba samo hapsi nisu nista zasluzili bolje, od jednog mirnog protesta su napravili sramotu za celu državu..

Anthony_mullen
09/07/2020 20:57

Ja sam bio medju njih koji su bili u pritvoru sinoc… 90% ljudi koji su uhapseni nisu nista skrnavili niti demorila nego prolazili samo tuda ili nisu ni bili deo protesta. A sad policija kaze sta hoce