Novi semafor na Bulevaru kralja Petra I pušta se u redovan rad

       

Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu na Bulevaru kralja Petra I, u blizini Mašinske škole u Novom Sadu, u utorak, 10. septembra u 10 časova biće pušten u redovan rad, nakon što je od 6. septembra bio na žutom treptaču, što je uobičajena procedura.

Novopostavljeni semafor radiće u detektorskom režimu, što znači da će pešaci pritiskom na taster omogućiti pojavu zelenog svetla.

Pešački prelaz na ovoj lokaciji, koji je obeležen preko četiri saobraćajne trake, do sada je bio označen samo horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, što nije dovoljno za pružanje maksimalne bezbednosti svim učesnicima u saobraćaju. Zbog velike gustine saobraćaja, više saobraćajnih traka po smeru, neposredne blizine javnih ustanova i intenzivnih pešačkih kretanja, postojala je opravdana potreba za bezbednijim i efikasnijim regulisanjem saobraćaja postavljanjem svetlosne signalizacije na ovom pešačkom prelazu.

Novi pešački semafor radiće u režimu najave, što znači da će pešaci pritiskom na taster omogućiti pojavu zelenog svetla radi bezbednog prelaska preko ulice. Takođe, postavljeni su i displeji koji će odbrojavati vreme trajanja crvenog i zelenog svetla. Pritom će ovaj semafor raditi u koordinaciji sa semaforom na raskrsnici sa Gagarinovom ulicom, što će omogućiti veći protok saobraćaja na Bulevaru kralja Petra I.

Postojeće razdelno ostrvo je srušeno i izgrađeno je novo koje se prostire u dužini od 170 metara (od Gagarinove ulice pa sve do budućeg semafora). Uveden je biciklistički prelaz, a za potrebe bezbednog kretanja slepih i slabovidih lica postavljene su ploče upozorenja i ploča vodilja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments