NOVI TREND BRIJANJA LICA ZALUDEO ŽENE! UZMU BRITVU U RUKE I SAMO STRUŽU: Ovo su dobre i loše strane toga – koža NA UDARU

Foto: Voyagerix/Shutterstock

Popularni trend brijanja lica kod žena zaludeo je mnoge. Evo koje su prednosti i mane!

U moru trendova na društvenim mrežama stigao je i novi koji je zaludeo žene širom sveta. U pitanju je ni manje, ni više, nego brijanje lica.

Iako je poznati ritual higijene od davnina bio rezervisan samo za muškarce, u poslednje vreme ga sve više žena praktikuje. Međutim, postavlja se pitanje koliko je to zapravo korisno i zdravo?

Na prvom mestu, svaka žena ima dlake na licu. Postoje dva tipa, velus i terminalna. Velus dlaka je gotovo nevidljiva koja pokriva veći deo vašeg lica i tela. To su upravo one svetle, bledunjave dlačice koje se na jakom suncu mogu najviše primetitinjihova uloga je da regulišu temperaturu i isparavaju znoj. Zato, ukoliko se uklone, mogli biste više da se znojite…

S druge strane, terminalna dlaka je tamnija i gušća. Neke žene ih imaju duž gornjih i donjih usana, zalisaka, vrata i brade. Prilikom brijanja uklanjaju se obe, a sajt za zdravlje i negu, “Healthline” prenosi koje su mane i prednosti toga:

Dobre strane

Pored uklanjanja dlačica, brijanje lica može da služi kao fizički piling za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Brijanje lica uklanja dlake, ostatke, višak masnoće i mrtve ćelije kože, što može da ulepša njen izgled. Ovo pomaže da se šminka glatko zadrži i traje duže. Takođe kod nekih raste samopouzdanje jer će se brijanjem osećati sigurnije i bolje u vezi sa svojim izgledom.

Foto: TIKTOK/SCREENSHOT/HELINNDOSKI

Loše strane

  • Češće brijanje: Ako se brijete da biste uklonili krajnje dlake, možda ćete morati da se brijete češće, jer će one iznova i znova da rastu, možda čak i brže.
  • Urasle dlake: Brijanje velusnih dlačica neće uzrokovati urasle dlake, ali brijanje terminalnih dlačica može i te kako.
  • Oštećenje kože: Brijanje nosi rizik od ureza i posekotina, kao i iratacije kože.
  • Suvoća i svrab: Ako imate suvu kožu, brijanje može dodatno da je isuši. Takođe može da izazove ljuštenje i svrab.

Zato, pre nego što uzmete brijač u ruke, proverite svoju kožu. Ako imate stanja kao što su ekcem, psorijaza ili akne, brijanje može da pogorša iritaciju i nelagodnost. To takođe može da dovede i do infekcije.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti