Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Javno gradsko saobraćajno preduzeće na svom parkingu ima 29 novih autobusa, 24 solo i 5 zglobnih. 

-Novi autobusi su klimatizovani, niskopodni, sa mestima za osobe sa invaliditetom, po najvišim eko standardima. Radi se o turskoj kompaniji BMC, u kojoj se proizvode i Mercedesovi autobusi- izjavio je gradonačelnik Vučević.

Investicija je realizovana kroz kreditnu liniju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, iz budžeta Grada izdvojeno je 3 milijarde za sto novih autobusa.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Vozači GSP-a, i to ovi sa najdužim stažom, kažu da ne pamte ovakvu obnovu voznog parka našeg GSP-a. Ovo je na ponos svih u preduzeću i na usluzi za bezbedniji i kvalitetniji prevoz svih naših sugrađana i svih koji koriste javni prevoz u Novom Sadu- naglasio je Vučević.

Profesor Saša Orlović najavio je da će se ovim smanjiti emisija štetnih gasova zahvaljujući modernim vozilima. Unutar parcele garaže biće posađen i pojas drveća koji će doprineti da emisije štetnih gasova gotovo i ne bude.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Nabavkom 100 novih vozila sistem javnog prevoza grada je dignut na viši nivo, tako da naši sugrađani imaju priliku da se voze u bezbednijim, ekološki modernijim, sigurnijim i komfornijim vozilima. Sa aspekta preduzeća izuzetno nam je važno i da su sva nova vozila na prirodni komprimovani gas, što omogućava značajnu uštedu i do 20 miliona dinara na mesečnom nivou, koja je pogotovo bitna u momentima kada smo zahvaćeni pandemijom – rekao je Ivan Radojičić, direktor JGSP “Novi Sad”.

Vozni park krenuće da saobraća već danas, na teritoriji Novog Sada i prigradskim naseljima. Od sledećeg meseca sugrađani će autobuske karte moći da kupuju i preko “elektronskog novčanika”, odnosno putem interneta.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zdravko
07/04/2021 15:45

Lepo…..