Foto: Vizual

Sportske igre mladih ove sezone obeležavaju desetu godinu druženja sa decom Srbije. Za 27 godina koliko Igre postoje, dva i po miliona dece i mladih učestvovalo je na takmičenjima u sve tri zemlje učesnice – Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Novi Sad će ove godine biti domačin više događaja u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, a prvi je MIS turnir u odbojci koji se igra u sredu 19. aprila u SPENS-u. Pobednici turnira izboriće plasman na Državno finale koje se igra u julu u Banji Ždrelo. Pravo učešća na turniru imaju dečaci i devojčice 2008. godište i mlađi.
Karavan radosti i prijateljstva ove godine posetiće Novi Sad 30. maja.

I ovoga puta, grad Novi Sad i Dunav osiguranje Sportske igre mladih spremaju iznenađenje za sve Novosađane. Podsećamo, prošle godine, bio je to koncert grupe Crvena jabuka. Pored takmičenja koja se održavaju u okviru Karavana, u Novom Sadu će se organizovati i turniri u šahu, odbojci na pesku i Koca-Kola kup za dečake i devojčice.

Deca i mladi Novog Sada biće i deo kampanje koju Igre organizuju sa generalnim sponzorom kompanijom „Dunav osiguranje“ – „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koja za cilj ima da ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja, posebno onog koje se nažalost viđa na sportskim terenima i tribinama.

Desetu sezonu obeležiće i stipndijska osiguranja koja će dobiti učesnici koji se pored sportskog uspeha, budu istakli i u promovisanju kvaliteta koji su istaknuti u misiji Igara, fer-plejy, tolerancija, druženje, poštovanje različitosti. Prošle godine, među troje nagrađenih SIMOVACA bio je mladi stonoteniser iz Novog Sada, Vanja Gergionov.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments